Trucuri pentru decorarea unui hol anost

1

Poate că holul nu este o cameră în adevăratul sens al cuvântului, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie ignorat atunci când renovăm sau decorăm. Holul este cartea de vizită a casei tale, fie că vorbim despre o casă la sol sau despre un apartament. Indiferent de poziționarea acestuia sau de dimensiunile sale, holul poate fi transformat într-un spațiu plăcut și primitor. Sunt câteva lucruri pe care le poți face ca holul să prindă viața și să-ți transmită o stare de bine de fiecare dată când pășești în casă.

Renunță la culorile sobre

Nu este o idee bună să intri în casă și să fii întâmpinat de culori anoste și șterse, care să te întristeze. Culorile vii îți vor transmite o stare de bine și te vor încărca cu energie pozitivă. Încearcă să dai o culoare deschisă pereților sau îi poți lăsa albi pentru a mări spațiul de la intrare, iar mobila să fie cât mai simplă. Nu uita de pete de culoare!

 

Alege un cuier în perete

Orice hol are nevoie și de un cuier, nu neapărat poziționat la intrarea în casă. Dacă renunți la cuierul tradițional și apelezi la unul în perete, economisești spațiu. Cuierele tradiționale ocupă spațiu și sunt destul de incomode, în special în cazul în care ai un hol îngust.

Citește și Tips&Tricks: 7 recomandări esențiale pentru o baie perfectă

Decorează unul dintre pereți

Chiar dacă holul tău nu este prea mare, sigur ai un perete gol care așteaptă să fie decorat. Poți apela la tablouri cu poze de familie sau cu picturi de mici dimensiuni care să fie aranjate într-un mod plăcut. De asemenea, poți lipi stickere care semnifică ceva anume, poate un mesaj de bun venit sau un citat care să îți facă ziua mai bună.

Alege un covor colorat

Majoritatea holurilor sunt decorate cu un covor cât mai închis la culoare, maro sau negru, pentru a nu fi atât de vizibilă murdăria. Holul este cel mai intens circulat, iar de cele mai multe ori calci pe covor încălțat după ce ai venit de afară. Covorul de pe hol nu trebuie să fie o modalitate de protejare a acestuia, ci trebuie să îi dea viața. Alege unul colorat și vei vedea cum întregul aspect se va schimba. Chiar dacă va fi nevoie să îl cureți mai des, covorul colorat te va ajuta să ai un hol primitor.

Alege oglinda sau oglinzile potrivite

Holurile sunt cunoscute pentru nelipsita oglindă, dar al tău poate avea mai multe. Poți alege să umpli un perete cu oglinzi de diverse mărimi și forme sau poți acoperi un perete întreg cu o oglindă. Ar fi indicat să alegi un perete mai mic, iar în felul acesta te poți vedea întotdeauna înainte de a pleca de acasă. Oglinda are capacitatea de a mări spațiile, iar dacă ai un hol mic, acest lucru este în avantajul tău.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here