Unde găsești mobilă cu reduceri de 40% și cum să o întreții ecologic

0

Mobilierul este unul dintre elementele-cheie dintr-o locuință. Designul pe care-l are, dar și felul în care este întreținută mobila poate face din casa ta un colț de rai sau un loc neprimitor. După ce se termină concediul, cea mai ușoară soluție să alungi monotonia este să dai o fugă la magazinul Lem’s. Încă mai poți să profiți până pe 16 august de reducerile de până la 40% la dormitoare, linviguri și bucătării, pentru a aduce cu bani puțini un suflu nou casei tale.

Dining_Miracco_1După ce ai făcut cumpărăturile poți să te apuci și de curățenie. Nu de puține ori de dragul aspectului strălucitor al lemnului îndurăm dureri de cap, iritații ale pielii sau mirosul înțepător al produselor clasice de lustruit mobila. Magazinele ne oferă o gamă largă de astfel de produse mai mult sau mai puțin eficiente, însă multe dintre ele prezintă substanțe nocive pentru organism. Vestea bună este că putem împrumuta din „rețetele secrete ale bunicii” alte soluții pentru a menține hidratarea și strălucirea mobilierului preferat.

Pentru a obține propriile noastre produse pentru mobila avem nevoie de ingrediente naturale care se găsesc în orice bucătărie. La baza acestor amestecuri stau uleiurile vegetale precum cel de măsline, floarea soarelui ori jojoba, ce asigură hidratarea lemnului, ceara naturală, care va conferi strălucire și protecție împotriva prafului și un antioxidant- pentru menținerea îndelungată a produsului preparat. La acestea putem adăuga și uleiuri esențiale pentru parfum. Poți alege una dintre variantele de mai jos.

Îți va lua cel mult jumătate de oră să prepari un amestec din 150 de grame de ceară de albine și 600 ml de ulei de măsline, peste care să adaugi opțional mai multe picături de vitamina E ca antioxidant și puțin ulei esențial pentru aromă. Pentru aceasta trebuie să topești ceara într-un vas pus la baie de aburi, peste care vei adăuga uleiul de măsline, antioxidantul și uleiul esențial atunci când ceara va fi complet topită. Lasă compoziția la răcit după ce o amesteci bine până la uniformizare. Aplică apoi crema obținută peste suprafețele curate cu o ajutorul unei cârpe din fibre naturale.

ceara homemadeO variantă mai simplă este amestecarea unei părți de oțet ori zeamă proaspătă de lămâie, bine strecurată, cu două părți de ulei de măsline. Poți adăuga picături de uleiuri esențiale pentru un plus de prospețime. Pulverizează apoi suprafețele, lasă câteva minute compoziția să acționeze și apoi șterge cu un tifon.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here