Viața de cămin. Cum să-ți faci camera mai primitoare

0

Viața în căminele studențești, chiar și în cele de liceu este extrem de interesantă, intensă și poate lega prietenii de-o viață. Totuși, între fascinația dintre povestirile celorlalți despre viața de cămin și propria experiență există un moment dificil. Oricine a stat vreodată în cămin știe: prima senzație pe care o ai când intri în camera în care urmează să stai îți vine să plângi și să fugi. Pereți albi, paturi multe, camera goală- un peisaj care nu seamănă deloc cu atmosfera caldă de acasă.

Transformă camera de cămin în „acasă”

Ușor-ușor începi să-ți cunoști colegii, să vă adaptați stilul de viață cu al celor cu care stai și să reproduci atmosfera din familie, iar căminul devine acasă. Pentru a grăbi puțin procesul de adaptare la noul „acasă” pot fi făcute mici amenajări prin cameră.

camera camin bucuresti

O perdea lungă acoperă goliciunea pereților

De obicei, camerele de cămin fie nu au perdele, fie au unele care nu seamănă deloc cu ce lăsăm acasă. În cazul acesta puneți mână de la mână să luați o perdea nouă, potrivită cu gusturile voastre. Dacă aveți camera mai mare și spațiul vă permite, optați pentru una care să acopere întregul perete. Astfel goliciunea acestuia va fi mascată și camera va fi mai primitoare.

Lustra reproduce atmosfera de familie

O altă problemă întâlnită în cămine este legată de sursa de lumină, care dacă nu ai avut norocul să o schimbe „locuitorii” de dinainte, înseamnă un bec, cel mult o plafonieră tristă. Dar oare cum ar arăta camera de cămin cu o lustră care seamănă cu cea din camera de acasă?

after-12

Dulapurile suspendate: gata haosul din cameră

Odată ce împarți camera cu mai multe persoane observi în timp că apar peste tot lucruri „abandonate”: haine, caiete, cărți, obiecte de machiaj și ce se mai găsește într-o cameră studențească… Pentru unele lucruri, noptierele și șifonierul din dotare nu par să fie suficiente, iar în cameră se instalează uşor haosul. Ei bine, magazinele de mobilă oferă dulapuri suspendate care nu ocupă mult spațiu și se potrivesc și pentru buzunarele studenților.

Un covor simplu maschează podeaua

Podeaua- fie că arată mai bine sau nu prea bine, un covor într-o singură culoare o va face să arate mai bine. Culorile vii vor spori cheful de viață, cele mai puțin îndrăznețe, cheful de învățat. Chiar dacă un covor solicită mai multă atenție decât parchetul de pe jos, pentru atmosfera de familie pe care o reproduce, merită să faceți acest efort.

camere-studentesti

După ce le-ai rezolvat pe acestea, restul vin aproape de la sine. Sentimentul de disperare care te-a cuprins în primul moment când ai intrat în noua „casă” dispare și lasă loc noilor prietenii. După câțiva ani în care stai acolo, momentul plecării va lăsa cel puțin la fel de mult dor cât îți era de camera de acasă atunci când ai plecat.

Surse foto: www.adelaparvu.com, www.designist.ro, www.casadex.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here