Cum protejezi de incendiu o casă din lemn

1

Pentru că mulţi dintre noi suntem atraşi de casele din lemn datorită preţului redus, trebuie să luăm în calcul şi varianta că acestea ar putea fi afectate de foc. Şi pentru că aceasta este prima întrebare care ne apare în minte, CasoTeca îţi spune cum protejezi de incendiu o casă de lemn. Sau o mansardă. Sau orice altă construcţie din lemn.

Marile companii internaţionale, care investesc în cercetare au scos pe piaţă produse menite să protejeze diverse lucrări. Este cazul şi producătorului Sika, care a lansat o nouă gamă de produse speciale pentru protecţia lemnului.

Sika a lansat trei produse de acoperire transparente – Sika Pyroplast Wood T Primer, Sika Pyroplast Wood T şi Sika Pyroplast Wood Top T. Această gamă permite posibilitatea de a valorifica la maxim aspectul şi frumuseţea naturală a suprafeţelor din lemn utilizate în interiorul construcţiilor, fie că sunt elementele structurale sau elemente decorative ori de mobilier.

Gama Sika Pyroplast cuprinde şi soluţii destinate protecţiei la foc a structurilor din oţel. Deşi lemnul şi metalul au un comportament total diferit prin expunerea la flacără şi temperaturile înalte generate de incendii, produsele Sika Pyroplast Wood şi Pyroplast ST au la bază o tehnologie similară – un strat de acoperire termospumant care, prin carbonizare, împiedică răspândirea flăcărilor și întârzie arderea lemnului natural şi a produselor derivate din acesta sau, în cazul oţelului, menţine un timp bine determinat cât mai scăzută temperatura la care elementul protejat îşi schimbă proprietăţile fizice şi îşi pierde practic rezistenţa ca element structural.

„Potrivit unor studii interne referitoare la cauza incendiilor și incindența lor anuală, folosirea gamei Sika Pyroplast pe elementele structurale ale unei clădiri mărește considerabil timpul de rezistență la foc, reduc șansa de propagare a focului și protejează elementele structurale oferind posibilitatea de a păstra structura intactă”, spune Aurelian Pascale, directorul diviziei  Flooring şi Coating Sika România.

Avantajul principal al acestor produse este abilitatea de a minimiza efectele unui incendiu, contribuind astfel la oprirea în timp util a incendiului, la salvarea construcţiei, a bunurilor existente şi cel mai important: a vieţilor persoanelor aflate în interior.
Produsele din gama Sika Pyroplast sunt fabricate de către Sika Germania, în unitatea de producţie din Stuttgart, și reprezintă o noutate şi la nivel de grup, nu doar local, acestea fiind introduse pe piaţa din România imediat după lansarea globală datorită potenţialului pe această nişă.

Click AICI pentru un film video în care produsele Sika sunt puse la încercare.

casa lemn2

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here