Viitorul în construcții? Bloc de patru etaje făcut cu o imprimantă 3D

0

O companie de construcții din China a ridicat un bloc de patru etaje și o vilă de 1.100 de metri pătrați realizând aproape toate componentele – de la elementele de structură, la detaliile de decor – cu o imprimantă 3D de mari dimensiuni.

Compania Winsun, din Shanghai, a ridicat clădirile în parcul industrial Suzhou, pentru prezentare, reprezentanții firmei spunând că deja au oferte pentru a realiza locuințe de acest tip în mai multe țări.

Imprimanta 3D folosită de chinezi are 6,6 metri înălțime, 10 metri lățime și 40 de metri lungime. Materialul folosit la construcții este o pastă produsă din firbră de sticlă și materiale de construcții reciclate de pe alte șantiere.

Imprimanta realizează segmente mari ale clădirilor, care sunt apoi transportate la fața locului și asamblate. Prin tehnologia de printare, chinezii spun că pot reduce costurile cu până la 60%, în special deoarece nu există pierderi de material, cum ar fi cazul într-un șantier convențional.

De asemenea, timpul de construcție este redus substanțial. Compania chineză spune că utilizând o imprimantă 3D a putut ridica câte un etaj pe zi.

Construcția vilei de 1.100 de metri pătrați a costat 160.000 de dolari. Reprezentanții companiei Winsun spun că au primit deja 10 comenzi pentru astfel de case.

Foto: sourceable.net
Foto: sourceable.net

Chinezii spun că vor să extindă domeniile de construcție în care este folosită o imprimantă 3D. Aceștia au planuri de a construi poduri, blocuri înalte de locuințe sau fabrici.

Compania a încheiat deja un parteneriat cu egiptenii de la “Nile Sand Material Technology”, pentru construirea a 12 fabrici și speră să se extindă în viitorul apropiat în 20 de alte țări.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here