Ikea pregătește mobila care îți reîncarcă telefonul

0
Foto: slashgear.com

Fabricantul de mobilă Ikea va scoate la vânzare “mobilă inteligentă”, începând cu luna aprilie, utilizând tehnologia reîncărcării prin inducție pentru ca telefoanele sau tabletele să se reîncarce fără să mai fie băgate în priză.

Marcus Engman, șeful departamentului de design al Ikea, a declarat într-un interviu pentru dezeen.com că, deși Ikea va rămâne un producător de mobilă și nu se va extinde în segmentul de produse electronice, compania suedeză ține cont de cerințele moderne, începând cu luna aprilie urmând să fie scoase la vânzare articole de “mobilier inteligent”.

“Avem planuri mari și vom face un prim pas în acest sens în luna aprilie. Este vorba de reîncărcarea prin inducție, pentru a scăpa de cablurile din casă, acesta este unul dintre scopuri. Nu vrem să ne lansăm pe piața de produse electronice, dar vrem să facem casa mai inteligentă. Ne vom ocupa în continuare de mobilă, dar pentru a face mobila mai inteligentă, trebuie să integrăm în ea și piese electonice”, a declarat Engman.

Noptierele sau măsuțele produse de Ikea vor avea încorporate bobine care vor crea un câmp electromagnetic. Pe piață există deja telefoane cu tehnologie Qi care se pot reîncărca doar dacă sunt plasate în raza câmpului electromagnetic (telefoanele de top din gama Nokia Lumia, HTC, Samsung, Nexus etc). Pentru restul telefoanelor smart este nevoie de receiver Qi care să fie plasat în raza câmpului și cuplat la telefonul mobil.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here