VIKING revoluționează industria de peisagistică cu noul robot de tuns iarba iMow

0

Compania austriacă VIKING a lansat pe piața din România un robot ultra-inteligent pentru tuns iarba, care va schimba paradigma îngrijrii gazonului în următorii ani. iMow este disponibil și la noi țară, începând cu această lună, la distribuitorii STIHL – VIKING.

robot de tuns iarba VIKING 1

Produsul a fost dezvoltat pe parcursul a cinci ani de către echipele de ingineri de la VIKING, înglobând tehnologii și inovații de ultimă generație. Practic, robotul iMow înlocuiește toată munca de îngrijire a unui gazon, prin funcțiile sale inteligente. iMow taie singur iarba la o dimensiune pe care o stabilește utilizatorul, ocolind toate obstacolele, iar în momentul în care bateria este pe terminate, se cuplează automat la o staţie de andocare, unde se încarcă, după care pornește din nou la muncă. Procesul de întreținere a gazonului este unul continuu, iMow funcționând practic după schemele presetate. Utilajul este atât de silențios încât poate lucra fără probleme și în cursul nopții. Robotul este setat să mărunțească iarba foarte fin, astfel că ea este lăsată în urmă pe gazon, dobândind în acest fel rolul de fertilizator natural.

robot de tuns iarba VIKING 2

iMow poate să îngrijească suprafețe cuprinse între 500 și 4000 de metri pătrați. Timpul de lucru este nerelevant pentru posesorul unui iMow deoarece, după instalarea și programarea utilajului, acesta devine activ permanent, funcționând autonom și nesupravegheat. Practic iMow muncește doar atunci când este cazul, fără ca utilizatorul să-i mai poarte de grijă.

Filosofia de la care au plecat inginerii VIKING în momentul în care au conceput acest dispozitiv inteligent a fost ca posesorul unei suprafeţe cu gazon să-și elimine din activitatea zilnică grija și costul întreținerii acestuia. Din punct de vedere al siguranței în utilizare, proiectanții de la VIKING au prevăzut funcții care fac din iMow un utilaj 100% safe.  Orice obstacol neprevăzut în calea robotului îl face să se oprească și să evalueze situația, după care se retrage și își continuă activitatea. În plus, dacă este ridicat de pe gazon, se oprește instant. Iar dacă vreun vecin se gândește să-l “împrumute”, atunci o va face degeaba, pentru că iMow pornește doar după ce i-a fost introdus un cod PIN și nu funcționează decât în perimetrul în care este programat, în pereche cu staţia de andocare setată din fabrică.

Despre compania VIKING

VIKING este o companie austriacă fondată în anul 1981 şi parte a grupului german STIHL din 1992, dedicată în exclusivitate producției de utilaje pentru grădinărit. Fabrica este situată în  Langkampfen, Tirol, având 329 de angajați, la sfârșitul lui 2013. Compania a atins anul trecut o cifră de afaceri de 153,9 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 10%, față de 2012, fiind prezentă cu produsele sale în peste 60 de țări.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here