Vilă în stil contemporan la Timişoara cu influenţă clasic tradiţională

Amenajare cu nux de elemente clasice şi tradiţionale

1
Amenajare în stil clasic tradiţional cu şemineu
Amenajare în stil clasic tradiţional cu şemineu

Situată pe un teren foarte generos, în apropierea Timişoarei, construcţia vilei prezintă un stil clasic, cu multe elemente eclectice. De amenajarea spaţiului interior s-a ocupat designerul Corina Săftescu. Aceasta a redat un spirit unitar şi relaxant în stil clasic întregii proprietăţi.

Amenajare cu materiale confortabile, materiale textile de calitate şi culori calde
Amenajare cu materiale confortabile, materiale textile de calitate şi culori calde

Au fost folosite în acest scop decoraţii elegante şi confortabile, culori calde şi  materiale textile de calitate.

Amenajarea exterioară

O terasă enormă la intrare este sprijinită de coloane, aducând un aer neoclasic. O soluţie tip bovindou de inspiraţie orientală plasează o parte a salonului cu numeroase ferestre în mijlocul bogatei naturi din grădină.

O curte cu dimensiuni generoase şi peluză de iarbă
O curte cu dimensiuni generoase şi peluză de iarbă

Un mic lan de lavandă te îmbată cu mirosul când este în floare. Vederea care se deschide din acest salon spre grădină este splendidă, fiind datorată în primul rând combinaţiei de culori albastru violet-verde.

Acoperiş din ţiglă ceramică

Intrarea în casă este dominată de o terasă mai mult decât generoasă (50 metri pătraţi) având un pavaj modern. Este locul ideal de petrecere a timpului în sezonul cald. Aici se găseşte şi un comod mobilier de şedere şi socializare din ratan.

Un exterior cu flori şi terasă acoperită
Un exterior cu flori şi terasă acoperită

Terasa este continuată în curte de o porţiune de pavaj precum şi o peluză. O vegetaţie mai înaltă precum şi copaci sunt amplasaţi spre marginea grădinii, în apropierea gardului. Este realizată astfel o izolare totală a proprietăţii şi o intimitate pentru întreaga familie.

Organizarea casei

Posesori ai unui teren desul de larg proprietarii şi-au dorit o casă la fel de generoasă. Aceasta trebuia să asigure un trai confortabil inclusiv pentru generaţiile viitoare. Suprafaţa locuibilă este de 300 metri pătraţi, distribuiţi pe parter şi două etaje.

Stilul clasic şi elegant
Stilul clasic şi elegant

La parter se găseşte un open space spaţios format din living şi dining, în timp ce bucătăria este semideschisă. În holul de intrare eşti întâmpinat de un frumos medalion din gresie. Funcţiunile sunt deservite de o baie de serviciu.

Bucătăria este semideschisă
Bucătăria este semideschisă

Tot aici sunt plasate cămara şi garajul dublu. Dorinţa familiei de a avea un spaţiu de retragere şi relaxare s-a materializat prin existenţa unei încăperi dedicate bibliotecii. Debaraua pentru haine este ascunsă în volumul scării. Spaţiul de la parter este deschis şi fluid, uşile franţuzeşti deschise oferind posibilitatea de a se privi din oricare loc până în grădină. Ca orice vilă în stil clasic, şemineul nu putea să lipsească din living.

La etaj se găseşte dormitorul matrimonial deservit de o baie şi un dressing, tot aici fiind plasat şi biroul.

Decorul de interior

Pentru amenajare au fost folosite finisaje de cea mai înaltă calitate. Tavanul de le parter este încasetat.

La interior, designerul a adoptat un stil clasic tradiţional trecut prin filtrul contemporanului. Rezultatul constă într-un ambient primitor şi elegant, însoţit de accesorii şi decoraţii. Între acestea, farfurii de porţelan, vaze, sfeşnice, veioze, ceramică, bibelouri, obiecte decorative din cristal, etc.

O remarcă specială pentru iluminat. Aplicele în stil clasic însoţesc numeroasele opere de artă, adăugând culoare şi căldură interiorului. Liniile mobilierului sunt simplificate, dar rămânând cu curbele graţioase ce fac trimitere la un stil clasic tradiţional, la mobilierul şi stilurile de altădată.

Bucătărie funcţională cu elemente rustice
Bucătărie funcţională cu elemente rustice

Fotoliile tapiţate cu piele induc o notă de relaxare şi confort. Aceasta mai ales că sugerează stilul Chesterfield, la fel ca şi tapiţeria patului matrimonial. Încă o data, este de subliniat aportul materialelor textile (Mosibel Timişoara)- draperii, perdele, tapiţerii –  în crearea unei ambianţe cozy.

un comentariu

  1. […] Situată pe un teren foarte generos, în apropierea Timişoarei, construcţia vilei prezintă un stil clasic, cu multe elemente eclectice. De amenajarea spaţiului interior s-a ocupat designerul Corina Săftescu. Aceasta a redat un spirit unitar şi relaxant în stil clasic întregii proprietăţi. Amenajare cu materiale confortabile,… Cititi mai multe aici: Vilă în stil contemporan la Timişoara cu influenţă clasic tradiţională […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here