Florile din serialul Wednesday

0

Florile din serialul Wednesday sunt rare, albe sau negre și la fel de misterioase ca și adolescenta familiei Adams.

Wednesday este unul dintre cele mai vizionate productii de pe Netflix. Filmul urmărește aventurile prin care trece o adolescentă care urmează cursurile Academiei Nevermore, loc ȋn care ȋnvaţă vȃrcolaci, gorgone, sirene, vampiri și alte personaje marginalizate de societate.

Nu este de mirare că una dintre materiile care se predau la acest colegiu este botanica unde elevii află tainele plantelor carnivore și a celor otrăvitoare.

Printre florile prezentate de Miss Thornhill, profesoara de botanică, se numără: orhideea fantomă, dalia neagră, lotusul negru, aconitul și capcana lui Venus.

Florile din Wednesday

  • Orhideea fantomă (Cephalanthera austiniae), cunoscută și ca orhideea de zăpadă, este originară din Canada și vestul SUA. Crește pe solul pădurilor montane și este ȋn ȋntregime albă. Răspȃndește un parfum de vanilie.

Are o tulpină de 65 cm, iar pe o tijă florală se formează ȋntre 5 și 15 flori. Neavȃnd clorofilă, se hrăneste cu ajutorul unor ciuperci din sol cu care trăiește ȋn simbioză.

Este o specie din ce ȋn ce mai rară, unele studii previzionȃnd că va dispărea pȃnă ȋn 2100.

  • Dalia neagră este o varietate a daliei care de fapt, este grena ȋnchis. Cum florile sale aproape negre, au fascinat de-a lungul timpului colecţionarii, pasionaţii de horticultură au obţinut mai multe varietăţi. Dintre acestea se remarca: Dalia Black Jack cu petale grena ȋnchis care se deschid la culoare pe măsură ce se maturizează; Black Monarch la care bobocii sunt negrii, iar floare are un diametru de 25 cm și Karma Chocolate care pe lȃngă petalele de culoarea ciocolatei, are și funze negre.
  • Lotusul negru era un simbol folosit de egiptenii din antichitate, pentru moarte, mister, putere și revoltă. În realitate, nu există o astfel de floare.  De fapt, este vorba despre un lotus albastru ( Nymphaea nouchali varietatea caerulea). Unele exemplare au petalele de un violet ȋnchis care poate aminti de floarea ȋntunecată.

  • Aconitum este un gen care conţine numeroase specii de plante toxice. Numele său provine din limba greacă, de la cuvȃntul akon-săgeata, referire la otrava ȋn care se ȋnmuiau vȃrfurile săgeţilor.
  • Capcana lui Venus (Dionaea muscipula) este o specie perenă, carnivoră, originară din SUA, zona Carolina de Sud și Carolina de Nord. Se ȋntȃlnește ȋn mlaștini cu turbă și folosește ca sursă de azot insecte și alte animale mici. Acestea sunt capturate cu ajutorul frunzelor care se ȋnchid ca o capcană.

Sursa foto: Pinterest, www.wikiwand.com, www.amsterdamherbs.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here