Vrancea: parc tematic cu bătălia de la Mărăşeşti

1
Mărășești - Parc tematic

Muzeul Vrancei a început demersurile pentru realizarea primului parc tematic din ţară care va avea ca subiect bătălia de la Mărăşeşti, una dintre cele mai mari bătălii din Primul Război Mondial, potrivit reprezentanţilor instituţiei de cultură.

Parcul tematic va fi realizat la Mărăşeşti, pe un spaţiu aflat între Mausoleu şi latura de Sud a Muzeului Armelor, unde, sub forma unei machete, va fi reconstruit frontul din localitate, aşa cum acesta arăta înaintea începerii luptelor din 1917.

Gara de Nord Ploiești, locul în care timpul parcă s-a oprit

„Dorim să facem la Mărăşeşti un parc tematic pentru copii, o machetă a bătăliei de la Mărăşeşti, mare cât un teren de fotbal. Va fi primul parc tematic pentru copii, cu o bătălie reprezentată la scară, cu satele, armatele implicate, drumuri, o machetă a întregii zone, în care toate vor fi realizate din materiale precum lemn sau pietriş. Proiectul va fi construit într-o zonă cuprinsă între Mausoleul de la Mărăşeşti şi Muzeul armelor din preajma mausoleului, într-o zonă dezafectată. Proiectul se află într-un stadiu incipient, suntem înconjuraţi de birocraţie, dar asta nu ne va împiedica să vedem acest important proiect realizat”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Muzeului Vrancei, Valentin Muscă.

Parcul va avea o dimensiune de 70 metri pe 30 de metri, şi va fi amenajat din elemente naturale, cu reprezentarea tuturor localităţilor, a căilor de acces, a râurilor şi podurilor şi a celorlalte obiective importante din zonă.

Vizitatorii vor fi ghidaţi în parc cu ajutorul codurilor QR, care vor fi amplasate, în română şi engleză, pe plăcuţe în dreptul fiecărui obiectiv.

În 1917, la Mărăşeşti s-au dat unele dintre cele mai importante lupte din Primul Război Mondial, care s-au soldat cu pierderi umane şi materiale importante de ambele părţi, însă armata română a reuşit să oprească înaintarea trupelor germane. Mărăşeşti a devenit simbolul curajului, sacrificiului şi împlinirii întregii armate române, iar ziua de 6 august, data începerii confruntărilor, a fost declarată sărbătoare naţională, Ziua Eroilor.

un comentariu

  1. […] Muzeul Vrancei a început demersurile pentru realizarea primului parc tematic din ţară care va avea ca subiect bătălia de la Mărăşeşti, una dintre cele mai mari bătălii din Primul Război Mondial, potrivit reprezentanţilor instituţiei de cultură. Parcul tematic va fi realizat la Mărăşeşti, pe un… Cititi mai multe aici: Vrancea: parc tematic cu bătălia de la Mărăşeşti […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here