Vrei sa cumperi o moara cereale? Iata aspecte esentiale la care trebuie sa fii atent!

1
moara cereale

Moara de cereale este un echipament important, uneori chiar esential la nivelul unei gospodarii sau unei afaceri care activeaza intr-un domeniu aferent. Aceasta trebuie sa fie caracterizata de calitate superioara, in primul rand, din moment ce moara va fi utilizata zilnic in functie de anotimp.

Totusi, calitatea superioara nu este oferita doar de rezistenta unui asemenea echipament. O moara de cerealeprezinta o intreaga suita de caracteristici care trebuie luat in calcul inainte de a face o achizitie. Iata care sunt cateva dintre cele mai importante dintre acestea!

moara cereale

Mori multifunctionale – vitale in gospodariile mari

Exista pe piata mori de cereale care pot fi utilizate si ca batoze de porumb si mori de stiuleti. Astfel, un singur echipament este echipat cu trei functii diferite care te pot ajuta sa gestionezi toate cerealele (si partile rezultate din procesarea acestora) de la nivelul unei gospodarii, indiferent de dimensiunea acesteia.

O moara cereale multifunctionala, desi prezinta un cost mai ridicat decat un echipament simplu, poate fi o adevarata investitie in viitorul gospodariei tale. Totodata, aceasta garanteaza si economia la nivel de spatiu utilizat, din moment ce poate inlocui trei tipuri diferite de echipamente.

Capacitatea de productie – gospodarie sau afacere

In general, capacitatea de productie a unei mori de cereale variaza de la 250 kg de cereale gestionate pe ora la 3000 kg pe ora. Evident, prima valoarea este aferenta gospodariilor si chiar afacerilor de mici dimensiuni, pe cand o moara cereale care poate gestiona 3000 kg de materie prima pe ora este clasificata ca un echipament profesional, destinat afacerilor de dimensiuni mari.

Diferenta de pret dintre capacitatile de productie mici si cele mari poate fi una semnificativa, motiv pentru care nu este recomandata investitia intr-o moara profesionala atunci cand ai de gestionat sarcini de tip semi-profesional.

Functii aditionale – tocatorul poate fi vital intr-o gospodarie

Majoritatea morilor de cereale disponibile pe piata sunt echipate si cu o functie de tocator. Aceasta este folosita cu precadere pentru tocarea resturilor vegetale, in vederea productiei de mulci pentru gradinarit, printre altele.

O asemenea moara este putin diferita de un echipament multifunctional, din moment ce devine, simplu spus, mai mult decat o simpla moara. De exemplu, tocatorul de resturi vegetale poate fi insotit si de o turbina si un ciclon, elemente care imbunatatesc semnificativ eficienta echipamentului.

Pe langa functiile aditionale, trebuie sa te asiguri si ca moara de cereale in sine este echipata cu elementele de baza necesare – butuc cu ciocanele, site, aparatori de diferite dimensiuni, precum si o cuva din metal rezistenta, de calitate superioara.

Prezenta motorului trebuie verificata

Exista mori de cereale electrice comercializate fara motor. Acestea sunt bine venite in gospodariile deja echipate cu motoare (electrice sau nu) de calitate superioara. Astfel, gospodarul nu este nevoit sa achizitioneze o unealta echipata cu un element care va fi inlocuit aproape instant dupa achizitie.

Pe scurt, daca ai deja un motor adecvat in gospodarie, nu uita ca poti gasi mori de cereale electrice al caror pachet de baza nu include motorul.

Mori de cereale de tipul celor descrise in acest articol pot fi gasite in magazinul de scule si unelte ZEP. Acesta este echipat complet din toate punctele de vedere – scule pentru ateliere, unelte numai bune de avut intr-o afacere, precum si echipamente vitale la nivelul gospodariilor si fermelor.

Magazinul online ZEP.ro iti ofera toate cele necesare pentru a-ti pune la punct atelierul sau gospodaria, pe langa calitatea superioara si pretul avantajos. Descopera chiar acum oferta ZEP!

un comentariu

  1. […] Moara de cereale este un echipament important, uneori chiar esential la nivelul unei gospodarii sau unei afaceri care activeaza intr-un domeniu aferent. Aceasta trebuie sa fie caracterizata de calitate superioara, in primul rand, din moment ce moara va fi utilizata zilnic in functie de anotimp.… Cititi mai multe aici: Vrei sa cumperi o moara cereale? Iata aspecte esentiale la care trebuie sa fii atent! […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here