Alimente bogate în fier. Ce este bine să incluzi în dieta ta

2

Fierul este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului. Fierul se obține din alimentele pe care le includem în dieta noastră zilnică. Există mai multe alimente bogate în fier pe care le poți consuma pentru a-ți satisface nevoile zilnice, susțin nutriționiștii. 

Fierul este un mineral care îndeplinește mai multe funcții importante în organism. Principala funcție pe care o îndeplinește este aceea că ajută la transportul oxigenului în corpul tău, fiind parte a globulelor roșii.

Alimente bogate în fier

Nutriționiștii susțin că valoarea zilnică recomandată de fier este de 18 miligrame. O deficiență poate apărea dacă aportul este mult prea mic pentru a înlocui cantitatea pe care o pierzi zilnic. Cantitatea de fier pe care o absoarbe corpul tău se bazează, parțial, pe cât de mult fier ai stocat anterior.

Deficitul de fier poate provoca anemie și poate duce la apariția simptomelor de oboseală. Femeile aflate la menstruație care nu consumă alimente bogate în fier prezintă un risc mai mare de creștere a deficienței de fier. Mai jos îți prezentăm câteva alimente bogate în fier.

Spanac

Spanacul are foarte puține calorii, dar conține o mulțime de nutrienți benefici organismului. Aproximativ 100 de grame de spanac pot conține 2.7 miligrame de fier, adică 15 % din necesarul zilnic.

Spanacul mai este bogat în vitamina C. Acest lucru este foarte important, întrucât vitamina C crește absorbția fierului.

Spanacul este, de asemenea, bogat în antioxidanți numiți carotenoizi, care ajută la reducerea riscului de apariție a cancerului.

Mai mult, consumul de spanac poate ajuta la reducerea inflamației din organism. Află mai multe despre beneficiile consumului de spanac.

Ficat

Fiatul, la fel ca multe alte organe, este bogat în nutrienți. Ficatul, rinichii, creierul și inima conțin o cantitate impresionantă de fier. Aproximativ 100 de grame de ficat poate conțin 6.5 miligrame de fier, 36 % din necesarul zilnic recomandat.

Mai mult fiatul este bogat în proteine, vitamina B și seleniu. Ficatul în special conține o cantitate impresionantă de vitamina A. Nutriționiștii recomandă acest aliment persoanelor care au o deficiență de fier.

Citește și: Obiceiuri sănătoase pentru o masă musculară puternică. Ce recomandă specialiștii să incluzi în dieta ta

Carnea roșie

Despre consumul de carne roșie s-au scris mult. Mulți susțin că acest aliment nu ar fi cea mai sănătoasă alegere pentru organism. Cu toate acestea, consumată cu moderație, carnea roșie îți poate aduce o mulțime de beneficii. Aceasta este bogată în proteine, zinc, seleniu și vitamina B.

Studiile au arătat că persoanele care au consumat carne roșie au reușit să-și îndeplinească mult mai repede necesarul zilnic de fier decât persoanele care au consumat pește. Totuși, nutriționiștii recomandă consumul cu măsură a cărnii roșii.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt delicioase și pot fi incluse într- mulțime de preparate. Totodată, acestea pot fi consumate ca gustare între mesele principale ale zilei. 28 de grame de semințe conțin aproximativ 2.5 miligrame de fier.

Semințele de dovleac sunt bogate în vitamina K, zinc și magneziu. Află mai multe despre beneficiile acestor semințe minunate.

Broccoli

Broccoli este extrem de versatil și poate fi inclus într-o mulțime de preparate delicioase și gustoase. Broccoli este bogat în vitamina C, care ajută la absorbția mai rapidă a fierului în organism.

Mai mult, broccoli este bogat în fibre, ceea ce înseamnă că te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp după consum.

Peștele

Peștele nu putea să lipsească de pe lista de alimente bogate în fier. Indiferent de timpul de pește pe care îl alegi acesta este o sursă ideală de fier și acizi grași omega-3. Peștele s-a dovedit că aduce o mulțime de beneficii inclusiv pentru susținerea sănătății inimii.

Peștele mai poate conține o mulțime de nutrienți benefici cum ar fi: seleniu, vitamina B12, fier, proteine și acizi grași omega-3.

Sursa: catine.ro

2 comentarii

  1. […] Fierul este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului. Fierul se obține din alimentele pe care le includem în dieta noastră zilnică. Există mai multe alimente bogate în fier pe care le poți consuma pentru a-ți satisface nevoile zilnice, susțin nutriționiștii.  Fierul este un… Cititi mai multe aici: Alimente bogate în fier. Ce este bine să incluzi în dieta ta […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here