Vrei un aspirator nou? Uite la ce trebuie să fii atent

1

Curățenia este mult mai ușoară și rapidă atunci când ai la îndemână un aspirator de bună calitate.

De aceea, cel mai probabil, și tu te gândești că este timpul să îl înlocuiești pe cel pe care îl ai deja, avem pentru tine câteva informații pentru ca de data aceasta să îl alegi pe cel care să se potrivească perfect cerințelor tale.

Tipuri de aspiratoare

Există mai multe tipuri de aspiratoare, care sunt clasate după modalitatea în care colectează praful și mizeria.

Aspirator cu sac

Aspirator cu sac Heinner HVC-VBK750S

Este modelul pe care îl știe toată lumea, fiind considerat un adevărat clasic în domeniu, și încă mai este folosit. Există și aici două modele, cu saci din material textil, care pot fi reutilizați după ce au fost curățați, dar și saci din hârtie, care se schimbă după utilizare.

Aspirator fără sac

Aspirator fara sac BEKO VCM71605AP, 2.8l, 800W, 73dB, mov-negru

Există un compartiment special în interiorul acestui aspirator unde se colectează praful aspirat, și care poate fi evacuat și curățat ușor. Pentru rezultate deosebite, atât aspiratorul cu sac, cât și cel fără sac, se recomandă să fie modele care aparțin un brand celebru, pentru a avea parte de o eficiență care să te mulțumească.

Aspirator cu filtrare prin apă

Aspirator cu filtrare prin apa PHAETON+, Functie de umidificator , Putere  2200W, Pentru casa si masina, Design

Este preferatul multora, deoarece cu ajutorul lui ai parte nu doar de o curățare foarte bună, ci și o stocare bună a prafului, dar și o igienizare a pardoselilor. Chiar și calitatea aerului din casă este mai bună după ce ai folosit un astfel de produs dar este si mult mai eficient cand vine vorba de stocarea prafului si igienizarea pardoselilor.

Aspirator cu spalare

Aspirator Aspirator cu spalare BOSCH AquaWash&Clean BWD421PET - Top  Aspiratoare

Seamănă oarecum cu cel de dinainte, doar că aici mai există un avantaj demn de luat în seamă: are două rezervoare, unul pentru apă și unul pentru detergent, pentru ca utilizatorii să îl poată folosi pentru a spăla atât pardoseala, cât și covoarele în același timp.

Aspirator vertical

Aspirator fără fir vertical Sharp SAVP4001BSEU, Negru Gri | Ultra.md

Nu mai este nevoie să te apleci pentru a curăta bine suprafețele, și ar fi chiar perfect dacă ar fi mai mare capacitatea sa de stocare. Dacă nu te deranjează faptul că trebuie să îl cureți mai des, atunci este varianta perfectă pentru tine.

Aspirator de mână

Aspirator de mana - eMAG.ro

De fapt, este vorba despre acele aspiratoare, de mici dimensiuni, care pot fi folosite pentru a șterge mesele, a curăta hainele sau interiorul mașinii.

Aspirator robot

Cel mai bun aspirator robot. Sfaturi, pareri si recomandari - MyBlog.ro

Este ultima inovație în acest domeniu, și face tot ceea ce ție nu-ți place: aspiră, curăță, spală pe jos, are capacitatea de a pătrunde și sub piesele de mobilier pentru a face și acolo curățenie. Totul foarte simplu, în timp ce tu poți face ceea ce îți face plăcere. Singurul dezavantaj ar fi dat de prețul acestuia, care nu este unul chiar mic.

Caracteristicile unui aspirator bun

Pentru a alege cel mai bun aspirator pentru casa ta, trebuie să ții cont și de alte aspect.

Capacitatea de aspirare și puterea lui

Cel mai bun aspirator pentru tine este cel cu ajutorul căruia aspiri ușor și eficient. Prin urmare, unul cu o putere a motorului mai mare de 2000 W si o capacitate de aspirare de minim 300 W ar fi alegerea ideală.

Filtru

Acel aspirator care are mai multe straturi de filtrare este cel potrivit. Și, cu siguranță au auzit de filtrele HEPA, considerate a fi cele mai bune și spre care ar trebui să îți îndrepți atenția.

Accesorii

Cu cât aspiratorul tău are mai multe accesorii, cum ar fi duza pentru spații înguste, peria turbo, duza pentru pardoseli dure, și multe altele, este semn că vei reuși cu ajutorul lui să cureți întreaga casă.

Capacitate de stocare ridicată

Un aspirator cu o capacitate de stocare mare îți va permite să îl folosești de mai multe ori, fără să fie nevoie să îi golești conținutul. Nu vei mai pierde timp prețios și nici nu vei inhala mult praf atunci când îl cureți. Dacă vrei ceva cu adevărat profesionist, atunci permite-ne și o recomandare, cum sunt cele pentru utilizare domestica de la Karcher. Indiferent spre care îți vei îndrepta atenția, atunci când vine vorba de Karcher, rezultatul este mereu unul de calitate.

Lățimea de curățare

Aici avem în vedere suprafata pe care o poti curăța printr-o singură trecere a periei. Dacă suprafața de contact este mai mare, vei curate zona mult mai repede și mai eficient. Ar trebui ca această lățime să fie cuprinsă între 25 îi 35 de cm, dar poți opta și pentru altele mai mari.

Firul de alimentare

Ai nevoie de unul lung, de minim 6 m lungime, pentru a nu fi nevoit să schimbi de fiecare dată priza atunci când schimbi și camera în care aspiri.

Manevrabilitate

Atunci când îți cumperi aspiratorul, acesta trebuie să fie ușor de manevrat. Altfel spus, să nu fie prea greu și, de preferat, să fie prevăzut cu roți, pentru a-l putea mișca cu ușurință unde ai nevoie.

Brand

Evident, totul ține și de bugetul pe care îl ai la dispoziție, dar mai bine faci un efort acum și cumperi un produs de la un brand bun, decât să dai bani puțini pe un aspirator care nu va ține prea mult, și nici nu excelează la puterea de aspirare de exemplu.

Karcher este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind recunoscute pentru performanțele produselor, putere ridicată de aspirare, se utilizează ușor, rezistență ridicată, precum și o capacitate foarte bună de stocare.

De asemenea, foarte multe aspiratoare de bună calitate mai găsești și la firmele Sharp, Electrolux, Bosch Zelmer, Samsung, Philips sau Gorenje.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here