La fel ca şi Ziua Îndrăgostiţilor sau Black Friday, alte idei au fost importate. Este vorba şi de calendarul de Crăciun. Şi pentru că se potriveşte celor mici, nerăbdători să vină Moş Crăciun, CasoTeca îi propune zece idei pentru calendarul cu surprize de Crăciun.
Calendarul de Crăciun sau Advent, cum este cunoscut, a fost pentru prima oară folosit de germanii lutherani în secolele XIX şi XX. De regulă, pe 1 decembrie, calendarul este expus în casă, pentru a număra şi celebra naşterea lui Iisus Hristos.
În zilele noastre, calendarul de Crăciun variază şi lumea abordează tot felul de teme. În spatele fiecărei cifre este ascunsă o ciocolată, o poezie, un cadou sau diferite lucruri. Trebuie să ai doar imaginaţie.
Calendarul de Crăciun va fi îndrăgit de cei mici, care oricum nu mai au răbdare până când moşul le va aduce cadourile. Aşa că le poţi răsplăti aşteptarea cu un mic cadou, în fiecare zi, timp de 24 de zile!
Zece idei pentru calendarul cu surprize de Crăciun
Şi ca să îţi fie mai uşor, iată câteva idei pe care le poţi pune în practică. Stabileşte de la bun început ce cadou vei pune pentru fiecare zi în parte. Nu trebuie să fie cadouri imense, ci mici jucărioare, ouă de ciocolată, poezii, bilete la film, în principiu, orice îţi trece prin cap, dar să fie de mici dimensiuni.
Poţi pune toate lucruşoarele în mici cutii de carton, pe care poţi lipi mici decoraţiuni de crăciun. Apoi aranjează-le pe perete, sub forma unui brad, la fel ca în imaginea de mai jos.

Sau poţi folosi o ramă de tablou, cu placaj pe spate, pe care să lipeşti micile cutii împachetate cu hârtie de cadouri. Ai grijă să nu uiţi să notezi cutiile, pentru fiecare zi, din 1 şi până în 24 decembrie.

Iar dacă nu ai rezistat tentaţiei şi ai cumpărat cadouri mai mari, atunci iată ce soluţie poţi adopta.

Iată o altă idee, dar pentru care va trebuie să cumperi o scară, dacă nu ai, sau să improvizezi una din lemn. Nu trebuie să aibă neapărat o funcţionalitate. Şi mai ai nevoie de 24 de ciorapi pentru cadouri de Crăciun!

Dacă vrei să mergi pe o variantă mai economică, atunci te poţi folosi de acele sisteme de depozitare pe perete, din plastic, pe care să pe pui pe un fundal roşu. Poţi folosi o bucată de material. Şi da, nu uita să numerotezi buzunarele.

Simplu şi uşor de făcut
Sau poţi realiza o căsuţă din rolele de carton de la hârtia igienică.

Dacă eşti pricepută în ale cusutului, atunci poţi realiza săculeţi din material în carouri pentru un aspect rustic.

Mai poţi folosi şi un coş din nuiele în care să plasezi cadourile în acelaşi ambalaj.

Iar dacă vrei să ai un calendar de Crăciun şi pentru anii următori, atunci poţi comanda unui tâmplar să-ţi realizeze un dulăpior cu sertăraşe.

Iar dacă nu ai timp să meştereşti, atunci poţi cumpăra un calendar interactiv şi cu surprize de aici.
