10 locuri din casă pe care lumea uită să le cureţe

0

Eşti la muncă mai tot timpul, iar când ajungi acasă vrei să mănânci ceva şi să te relaxezi. Chiar dacă ai făcut curăţenie în weekend, cu siguranţă ai uitat să cureţi anumite lucruri sau locuri. CasoTeca îţi prezintă 10 locuri din casă pe care lumea uită să le cureţe.

Vara bate la uşă, aşa că nu te lăsa prins/ă pe neaşteptate! Ai scos toate cărţile din bibliotecă şi ai şters praful, ai dat cu mopul până când podeaua străluceşte şi ai aspirat chiar şi după dulapuri şi canapea. Dar, întotdeauna sunt locuri şi lucruri pe care uiţi să le cureţi. Şi ca să îţi fie mai uşor, iată care sunt cele 10 locuri din casă pe care lumea uită să le cureţe. Tu câte ai uitat?

Patul. Probabil că speli regulat lenjeria de pat, dar cât de des îţi aminteşti să speli şi pernele? Pernele ar trebui spălate la fiecare trei până la şase luni. Aşa că, data viitoare când vei spăla lenjeria, aruncă în cuva maşinii de spălat şi pernele!

perne

Cum stai cu perdelele? Mai ales cele de soare. Indiferent de ce tip de perdea foloseşti există întotdeauna o variantă de a le curăţa. Fie că le ştergi cu cârpa de praf sau le speli, măcar odată pe an ocupă-te de perdele.

perdele

Ştersul prafului nu este o activitate pe care să o îndrăgim, dar este necesară. Chiar dacă asta implică să te urci pe un scaun sau chiar pe o masă, nu uita să cureţi plafonierele şi candelabrele. Şi nu uita nici de becuri.

10 locuri din casă pe care lumea uită să le cureţe
10 locuri din casă pe care lumea uită să le cureţe

Da, e frumos să te trezeşti dimineaţa şi să-i comanzi aparatului să-ţi facă o cafea. Dar nu uita că după atâtea cafele, e nevoie şi de o curăţare a expresorului de cafea. Cu puţină apă şi oteţ vei curăţa aparatul, dar nu uita nici de prăjitorul de pâine!

expresor cafea

De fiecare dată când faci curăţenie, ştergi şi aragazul, iar dacă are funcţie pentru curăţare, e şi mai bine. Totuşi, ridică privirea şi uită-te şi la hotă. Şi hota are nevoie să fie ştearsă de grăsimea care se depune în timpul procesului de gătit.

hota

Când coşul de gunoi începe să miroasă ciudat, chiar dacă ai aruncat sacul cu gunoi, înseamnă că trebuie să treci la acţiune. Nu trebuie decât să-l speli cu apă şi detergent şi vei scăpa de mirosul urât.

cos de gunoi

Dacă ai un ventilator în baie, probabil că ai uitat de el, deşi ai făcut baia lună. Nu-i nimic! Scoate placa şi las-o în apă caldă cu detergent şi aspiră praful din restul aparatului.

10 locuri din casă pe care lumea uită să le cureţe
10 locuri din casă pe care lumea uită să le cureţe

Iar dacă ai ventilatoare pe tavan, nu uita de ele! Mai ales că vine vara şi le vei pune în funcţiune! Nu-ţi trebuie decât o cârpă de praf şi gata!

ventilator2

Din moment ce rolul lor este de a spăla hainele, probabil că nu te aştepţi ca maşina de spălat rufe să aibă nevoie de curăţare. Ei bine, are! Pentru cele mai bune rezulate, pune oţet în maşină şi las-o să funcţioneze un ciclu de spălare. Repetă acţiunea o dată la două luni.

10 locuri din casă pe care lumea uită să le cureţe
10 locuri din casă pe care lumea uită să le cureţe

Probabil că le foloseşti în fiecare zi şi poate că de aceea scapă la curăţenie. Dar, din moment ce tot butonezi, e esenţial ca tastatura şi celelalte aparate. Fie foloseşti cârpa de praf sau aspiratorul, repetă acţiunea cel puţin odată pe lună!

tastatura

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here