Multe dintre produsele de curățare convenționale din casele noastre și de la locurile de muncă sunt inutile. Nu numai că sunt nesănătoase fiind compuse din ingrediente toxice și cancerigene dar folosirea lor distruge și mediul înconjurător.
Dacă curățarea cu detergenți obișnuiți este toxică, poți apela la o sursă alternativă de curățare naturală cu alimente. Stând în bucătărie, v-ați gândit vreodată că există numeroase alimente care pot fi folosite pentru a curăța casa ta? Tot ce-ți trebuie pentru a avea o casă super curată poți găsi în cămară sau în frigider.
Iată câteva alimente pe care le poți folosi pentru a face casa curată!
1. Ceapa poate curăța grătarul murdar.
Dacă stergeți energic cu o jumătate de ceapă grătarul murdar de grăsime, aceasta va curăța depunerile și grăsimea lăsată după ce am făcut un grătar. Se spune că este o modalitate tradițională mexicană de curățare a grătarului care trebuie să fie foarte fierbinte pentru a avea efectul scontat.
2.Uleiul sau untul vor elimina seva unor legume.
Dacă ai tăiat ceapa și ți-a rămas sevă lipicioasă pe mâini, masează-ți palmele cu ulei sau cu unt, astfel seva se va dizolva. Apoi spală-te cu săpun. Este posibil să trebuiască să repetați procesul de câteva ori. Acesta funcționează chiar și pentru păr.
3.Utilizați Coca-Cola pentru a curăța vasul de toaletă.
Se toarnă o cutie de Coca-Cola în vasul de toaletă, se lasă să stea pentru un timp, apoi stergeți și toaleta va străluci. Cred că aceasta este o soluție de backup bună atunci când nu avem detergent de curățat toaleta.
4. Cu ketchup poți lustrui vase de cupru și tigăi.
Roșiile sunt acide și vor curăța foarte bine vasele de cupru fără a le păta. Masați energic cu ketchup, lasați să stea timp de 5 până la 30 minute, apoi spălați. Sucul de lămâie şi bicarbonatul de sodiu pot face același lucru.
5.Praful de copt poate curăța un covor de mucegai.
Se presară praf de copt sau bicarbonat de sodiu pe covoare pentru a reduce mirosul. Se lasă să stea pentru un timp, apoi se aspiră. În timp ce curățați covorul, dacă există și alte pete mai persistente, se presară pe ele mălai pentru a absorbi excesul de ulei, sau frecați cu ulei de nucă de cocos; apoi aspirați sau spălați cu săpun.
6.Oțetul este util pentru curățarea ferestrelor.
Obțineți o soluție de curățat naturală eficientă prin adăugarea de oțet de consum și apă caldă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați și ștergeți cu o cârpă curată.
7.Folosiți bicarbonat de sodiu pentru a curăța cuptorul.
Se acoperă fundul cuptorului murdar cu un strat de bicarbonat de sodiu și se lasă să stea peste noapte. Șterge mizeria dimineața. Dacă este nevoie să și speli, adaugă sare pentru abraziune suplimentară.
8.Petele de noroi de pe rufe se curăță cu suc proaspăt de lămâie.
În funcție de cât de murdar este obiectul respectiv, se adaugă suc de lămâie concentrat sau diluat cu apă sau amestecat cu sare pentru a îndepărta petele de rugină, pete de mucegai sau pete de cerneală. O jumătate de lămâie va da de asemenea prospețime la o mașină de spălat vase. Sarea de lămâie şi sucul de portocale pot elimina rugina și petele de pe mașina de spălat vase.
9. Nucile sunt bune pentru curățat mobila
A apărut o zgârietură pe mobila de lemn? Freacă cu miez de nucă verde pentru a masca urma.
10. Crema de muștar este bună pentru a curăța ustensilele din aluminiu
Acest ingredient folosit în bucătărie poate curăța urmele apărute pe ustensilele din aluminiu.
11. Vodca curăță și dezinfectează hainele și obiectele din crom si porțelan
Vodca deodorizează și dezinfectează hainele. Și pentru părțile din crom și porțelan este eficientă, făcându-le să strălucească.
Autor: Iulia Gubandru
Sursa foto: jesuiselle, cyberfanny, aliexpress