7 idei pentru curăţenie eficientă

1

Chiar dacă pentru mulţi curăţenia nu este nici activitatea preferată si nici cea mai relaxantă, iubim rezulatul de după curăţenie şi starea de bine pe care aceasta ne-o oferă.

Noi am găsit 7 tipsuri care vă vor ajuta  să aveţi casa într-o curăţenie “lună” şi un loc perfect pentru odihnă:

1.Spălaţi la maşină piesele de lego:

Piesele de lego devin foarte muradare aşa că pentru prevenirea imbolnăvirii celor mici, strângeţi –le  într -un săculeţ de rufe iar mai apoi băgaţi-l la maşină de spălat. Adăugaţi puţin săpun sau şampon iar mai apoi lăsati piesele la uscat.

logo-toys-wash-it-out

2.Îndepărtaţi  etichetele lipicioase cu Oxi Clean, Persil, Ariel etc.

Detergentul lichid de rufe  este un ajutor foarte bun pentru indepărtarea etichetelor de pe borcane, sticle etc. Umpleţi chiuveta cu apă uşor fierbinte şi mai apoi adăugaţi detergentul  şi le lăsaţi la înmuiat pentru 30 de minute. Etichetele se vor indepărta singure.

3.Îndepărtaţi zgârieturile de pe mobilă cu oţet şi ulei de măsline:

Dacă masa dumneavoastră din lemn a fost zgâriată “de timp”, urmele pot dispărea. Nu printr o minune ci printr-o simplă curăţare.  Cu un amestec de jumătate de ceaşcă de oţet şi jumătate de ulei de măsline lemnul devine ca nou!

remove-schratch-with-oil-and-vinegar

4.Grătarul uşor de curăţat

După ce este folosit de domni pentru a prepara carnea gustoasă, grătarul revine în datoria doamnelor să fie cureţat.  Pentru a fi mult mai uşor, ungeţi înainte grătarul puţin încins cu o ceapă.

clean-grill-onion

5.Îndepărtează marker-ul permanent cu pastă de dinti:

Dacă cel mic a descoperit magia marker- elor permanente, cu siguranţă veţi găsi opere de artă peste tot prin casă: mobilă sau pereţi.  Îndepărtaţi-le cu pastă de dinţi! O aplicaţi pe pată şi mai apoi insistaţi cu un burete.

marker-cleaning

Permanent-Marker-Removal-from-Hardwood-Floors-2

  1. Scoateţi petele de pe covor cu fierul de călcat şi spray de geam:

Unele pete de pe covor pot fi foarte insistente chiar dacă folosiţi soluţii special. Puteţi însă scăpa de acestea şi cu ajutorul fierului de călcat în combinaţie cu soluţie spray pentru geam şi un prosop. Pulverizaţi soluţia pe pată iar mai apoi aplicaţi fierul de călcat peste prosop.

carpet-stains

 

  1. Odorizant de cameră homemade:

Dacă preferaţi mirosurile natural, creaţi-vă singuri aromele care să vă îmbie casa. Puteţi creea pentru un aer fresh din lămâie, vanilie şi rozmarin un odorizant perfect pentru cameră. Amestecaţi două pahare de apă, o linguriţă de vanilie, două felii de lămaie, o bucată de rozmarin. Le puneţi intr-o cratiţă şi le lăsaţi la fiert până dau în clocot. Apoi le puneţi  într-un borcan sau vază. De asemenea mai există o variantă la fel de fresh de aceasta dată cu fructe: mere, portocale, lămâi, afine, beţişoare de scorţisoară, cuişoare întregi şi extract de vanilie.

all-natural-fresh-mason-jar

stove-top-air-freshener

Sursa foto: homedit.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here