18 idei creative cu cascade artificiale

2

O cascadă artificială poate fi piesa principală în decorarea unui spațiu din locuință, fie că este în grădină, fie în casă. Cine dispune însă de o astfel de oază de relaxare, cu siguranță va beneficia de sunetul și imaginea apei curgătoare dar și de design-ul creat în jurul acestui decor deosebit.

Design-ul unei case sau al unei grădini va arăta frumos și spectaculos cu o cascadă artificială dar cu o condiție, să se păstreze în armonie și echilibru materialele dure ca de exemplu piatra naturală, pereți de beton, metal, cu elementele de decor ca plante, animale, apa și compoziția de culoare. Acest aspect este valabil și în casă și pentru grădină.

Pentru a crea un design de cascadă artificială este esențială alegerea și determinarea locației. Cu toate că, de obicei este întâlnită în grădină, există și varianta de interior. Cine nu are spațiu suficient poate amenaja o cascadă artificială pe un perete. Dupa ce locația a fost stabilită, urmează pasul următor, procesul de construcție.

În interior, construcția se poate realiza din cărămizi care vor acoperi instalația propriu zisă, apoi se finisează cu un amestec de ciment și nisip. Pentru exterior în schimb, se poate alege dintr-o varietate de pietre naturale. Foarte importantă este de asemenea circulația apei executată cu o pompă de apă care va trebui să fie bine amplasată pentru recircularea apei și bine camuflată, astfel încât decorul cascadei să nu fie deformat. Și la final pentru cei care doresc efecte speciale de lumină, pot adăuga spoturi pentru a accentua imaginea cascadei.
Dar să vedem câteva idei interesante de amenajări cu cascade artificiale:

Cele mai multe variante sunt realizate pentru grădini.

cascada artificiala 0

cascada artificiala 1

cascada artificiala 7

cascada artificiala 6

cascada artificiala 5

cascada artificiala 4

cascada artificiala 02

cascada artificiala 2

cascada artificiala 3

cascada artificiala 11

cascada artificiala 12

 

Pentru cei mai extravaganți, își pot aduce natura cât mai aproare de ei cu o cascadă artificială chiar în interiorul căminului lor.

cascada artifiala de interior

 

Oricare ar fi spatiul, de birou sau în grădina casei, cascadele artificiale constituie un mod plăcut și relaxant de revitalizare al unei locații. Amenajarea unei astfel de cascade într-o zonă de birouri se realizează din elemente moderne precum marmură, piatră, metal care va oferi un aspect business; în ceea ce privește decorarea unei grădini cu o cascadă artificială aici este recomandat un ambient mai natural care se poate obține din materiale ca lemn, piatră și plante, și binențeles mascarea instalației de apă.

 

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: archiengineering.com, architecturendesign.net, facebook.com/Secret.Garden.Aysel.Raif.Aisi

2 comentarii

  1. Interesante imagini, sunt foarte bune ca sursa de inspiratie. Pornind de la una din imaginile prezentate chiar am realizat o fantana decorativa pentru amenajarea unei terase. O selectie de proiecte cu pereti de apa si fantani decorative puteti gasi si aici: bluconcept

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here