Grădini de vară frumoase într-un ambient boem

0

Atunci când vorbim de grădină de vară, ne gândim la răcoare, verdeaţă, linişte, un peisaj şi o ambianţă plăcută. Și pentru că a venit vara cred că e momentul potrivit să știm că sunt unele terase, ceainarii, cafenele și chiar restaurante cu grădini plăcute și frumos amenajate. Probabil că mulți ne dorim acum să stăm la umbra unui copac, în aer liber decât într-o încăpere la aer condiționat.

De aceea, am selectat câteva locații cu grădini de vară care cu siguranță vă vor încânta și de unde vă puteți alege locul preferat, unde să mergeți vara aceasta.

 

Luna Café & Bistro
Cafeneaua Luna a fost deschisă în 2012, pe str. Viitorului, localizată între Bd. Dacia și Maria Rosetti. Locația este o casă veche boierească, o vilă frumos amenajată în stil eclectic. Terasa din curte dotată cu mobilier modern de grădină este decorată simplu dar plăcut cu umbreluțe, ghivece cu flori, cu multă verdeață iar pentru iluminare pe timp de seară s-au folosit becuri colorate introduse în borcane.

 

Ceainăria Serendipity
Serendipity este o oază de relaxare, într-o curte împrejmuită de ziduri acoperite cu iederă, cu multă verdeață, de această dată fiind vorba mai mult de o grădină verticală iar pe jos în loc de pavaj se află pietriș deschis la culoare pentru mai multă lumină. Această ceainarie de poveste cu design interesant alcătuit din mobilier de lemn și un sistem electric de lumină fomat din becuri albe mate se află în Str. Dumbrava Rosie, nr. 12.

 

Bohemia Tea House
Micuță dar cochetă, se evidențiază prin decorul realizat cu multă atenție, fiecare element fiind în deplină concordanță cu celelalte. Aflată într-o curte cu gard din zid, are fiecare perete pictat pe o temă de basm, la fel este și mobilierul din fier forjat iar o notă deosebită o oferă vița de vie care formează un covor verde deasupra întregii terase. Atmosfera boemă a acestei ceainării o găsiți vis-a-vis de Conservator, pe Str. Poiana Narciselor, nr. 1.

 

Journey Pub
Atrăgătoare și nonconformistă, terasa Journey Pub impresionează prin amenajarea deosebită cu fiecare detaliu în parte. Încă de la intrare veți fi surprinși de lustrele din colivii de păsări, decorul fiind completat de baloane viu colorate cu aer cald. Toată terasa este acopertită cu un tavan tip pergolă din lemn menit să ne ferească de razele soarelui dar care să ofere în același timp lumină și aer natural. Interesant este de asemenea mobilierul care deține și hamace și leagăne. Dacă vreți să veniți la această terasă, adresa este Str. George Enescu, nr. 25, în sectorul 1.

 

GensDuBien
Cafeneaua se află în curtea Institutului Francez din București, Bd. Dacia, nr. 77. Decorul terasei este unul minimalist, însă se remarcă prin arhitectura clădirii care te duce cu gândul la curtea unui castel în stil mediteraneean. Amenajată cu un mobilier simplu de grădină, această terasă este plăcută pentru că oferă o atmosferă  liniștită și un decor natural de verdeață.

 

Restaurant „Gala-Le Théâtre”
Terasa restaurantului Le Theatre – Club Uniter București este o grădină de vară în adevăratul sens al cuvântului deoarece are foarte multă verdeață. Situată la parterul sediului UNITER – Uniunea Teatrala din România, această locație iese în evidență prin naturalețe și degajare de cotidian. Atmosfera boemă este completată perfect de decorul elegant, de felinarele aprinse seara. Daca vreți să vizitați terasa, se află în zona Piața Romană, pe Str. George Enescu, nr. 2-4.

 

Ceainăria GreenTea
Terasa se află în curtea unei case deosebite din perioada interbelică și are un spațiu generos cu multă verdeață și foarte multe flori. Aici atmosfera este plăcută, se poate servi un ceai în liniște. Decorul este realizat din spaliere de lemn care susțin trandafirii agățători, cu scopul de a acoperi zidul casei vecine. Ceainaria Green Tea este localizată la adresa Str. Dr. Burghelea, nr.24.

 

 

 

Autor: Iulia Gubandru

 

Sursa foto: cafeluna.ro, serendipity-tea.ro, bohemiatea.ro, journey-pub.ro, facebook.com/GensDuBien, letheatre.ro, greentea.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here