3 erori de evitat când amenajăm o cameră

0

Spațiu nepractic, somn neodihnitor, disconfort vizual, acestea sunt doar câteva din inconvenientele unei camere amenajate fără o strategie prealabilă. Vă prezentăm mai jos trei recomandări de care ar trebui să ținem cont pentru a crea o atmosferă relaxantă într-o cameră în care să ne simțim bine tot timpul.

Eroarea numărul 1: Să neglijăm locul în care amplasăm patul

De multe ori decizia locului în care va fi amplasat patul este luată în grabă, împiedicând, astfel, creerea unei atmosfere agreabile și a unui somn bun. Totuși, odată instalat, acest element în care ne place să ne răsfățăm și să ne odihnim trupul, nu este tocmai ușor de deplasat. Poziția patului este cu atât mai importantă cu cât noptierele, comodele, prizele și întrerupătoarele trebuie instalate în funcție de locul patului.

Recomandare: Înainte de a lua hotărârea finală privind amenajarea camerei, gândiți-vă bine la poziția în care va fi amplasat patul, de preferință cât mai departe de ușă și de perete. După ce v-ați asigurat că acesta va fi locul final, așezați-vă pe pat, pe spate, și imaginați-vă cum v-ați dori să arate, vedeți sau să auziți în camera  ideală pe care o doriți.

2: Eroarea numărul: Să instalăm un birou în colțul camerei

Deși practic din punct de vedere al unei izolări temporare și al intimității, un birou amplasat într-o cameră ne încarcă, într-un fel, psihologic. Hârtii, facturi, dosare, arhive, toate acestea creează, de fapt, un mediu nefast somnului. Ca o rememorare a stresurilor noastre cotidiene, ele sparg această bulă necesară unei odihne reconfortante. Chiar dacă aveți o cameră mare, unde spațiile sunt diferențiate unul de altul, este preferabil să puneți biroul la o intrare sau pe hol.

Pe elefant.ro ai si 80% reducere la unele produse de casă, vezi despre ce e vorba

Recomandare: În caz că nu găsiți o altă soluție și amplasați, totuși, biroul în cameră, încercați să-l mascați, punându-l, de exemplu, sub o bibliotecă sau sub o etajeră. De altfel biroul poate fi transformabil, deschi sau închis, în funcție de momentele zilei.

camera 1

Eroarea numărul 3: Să ne lăsăm înconjurați de dezordine

Haine aruncate pe jos, cărți și reviste desfăcute, pantofi și ciorapi… În orice cameră ordinea este o recomandare continuă. Dacă este rău organizată, camera devine un boutique într-o zi de reduceri, deși, de fapt, ea ar trebui să fie un spațiu cât mai aerisit posibil.

Pe elefant.ro ai si 80% reducere la unele produse de casă, vezi despre ce e vorba

Recomandare: Gândiți-vă la un scenariu cotidian, punându-vă cele mai bune întrebări referitoare la obiceiurile dumneavoastră zilnice. Apoi identificați lucrurile de care ați avea nevoie pentru o mai bună organizare: un raft pentru pantofi, un dulap pentru haine, un coș pentru lucrurile murdare etc. Din acest moment camera va arăta într-un mod atât de plăcut încât veți spune: “Ce bine era dacă făceam asta mai înainte”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here