Cum îmbini diferite materiale pentru o podea perfectă

0

Ultima tendinţă în amenajări interioare se referă la fuziunea dintre două tipuri de materiale folosite pentru podea. Cu alte cuvinte, se poate realiza o trecere spectaculoasă de la gresia din bucătărie, la parchetul de pe hol. CasoTeca îţi prezintă cum îmbini diferite materiale pentru o podea perfectă.

Dacă te vei decide să pui în aplicare această idee în propria ta casă, să nu te mire faptul că musafirii se vor uita mai mult în jos, decât la tablourile sau decoraţiunile de prin casă.

Poate ai văzut în mai multe proiecte de design interior cum o parte din podeaua bucătăriei este acoperită cu gresie, iar restul cu parchet, iar aceste două materiale erau despărţite printr-o plintă argintie, inestetică. Dacă tai parchetul la dimensiunile necesare pentru a se potrivi gresiei, atunci vei avea parte de un aspect elegant al podelei şi nu te vei mai împiedica de aceea plintă. 

Totuşi, dacă vrei să scapi de această plintă, noi îţi prezentăm câteva idei de tranziţie de la o podea acoperită cu două materiale diferite. Iată cât de bine se poate combina parchetul cu gresia!

În imaginea de mai jos vei vedea cum plăcile ceramice hexagonale fac tranziţia lină către o podea din lemn.

bucatarie1

Aici, benzile aurii de alamă fac o trecere elegantă între marmură şi lemn.

Cum îmbini diferite materiale pentru o podea perfectă
Cum îmbini diferite materiale pentru o podea perfectă

Se mai poate realiza şi transferul de la o podea din lemn către o zonă din beton.

bucatarie3

Poţi aplica această metodă nu doar în bucătărie, ci şi în baie. Iată mai jos ce frumos s-a făcut trecerea de la gresie la parchet.

baie

Se poate realiza o trecere lină şi dacă foloseşti plăci ceramice hexagonale. Ai grijă doar să tai partea de lemn la dimensiuni potrivite pentru a se fixa perfect în continuarea gresiei.

Cum îmbini diferite materiale pentru o podea perfectă
Cum îmbini diferite materiale pentru o podea perfectă

În această bucătărie s-a optat pentru plăci ceramice care amintesc de stilul vintage şi care fac trecerea către parchetul de pe hol într-un mod excepţional, fără a încărca privirea.

bucatarie4

Iată un alt exemplu în care lemnul se întâlneşte cu marmura. Trecerea elegantă s-a făcut prin faptul că marmura a fost tăiată la dimensiunile lemnului, iar modelul de amplasare a fost păstrat.

bucatarie5

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here