Connie, primul robot pe post de majordom

0

Se cheamă Connie și s-ar putea să vă întâmpine cât de curând la intrarea în hotelurile Hilton din întreaga lume. Rezultatul unui parteneriat între grupul hotelier Hilton și gigantul IBM, acesta este primul robot pe post de majordom din lume. Pe numele său original Nao, dispozitivul și-a luat deja sarcinile în primire la hotelul Hilton McLean din Virginia unde se ocupă cu primirea vizitatorilor și răspude la solicitările lor. Dincolo de ineditul proiectului, se pune însă întrebarea, oare câți oameni vor rămâne fără locuri de muncă dacă prototipul va fi folosit la scară largă.

Rețeaua Hilton a reușit să pună la punct în urma parteneriatului cu gigantul în domeniul noilor tehnologii IBM un robot super sofisticat care răspunde chiar și celor mai mici dorințe ale clienților. «Activăm într-o industrie în care concurența este foarte puternică, inovația este cheia și ea ne ajută să rezolvăm problemele», au declarat oficialii lanțului Hilton WorldWide. Capabil să informeze clienții cu privire la atracțiile turistice locale, să le recomande restaurante și să le dea informații cu privire la mărfuri, robotul are avantajul că permite personalului ‘’clasic’’ să aibă mai mai mult timp pentru sarcinile mai importante (curățenie, comenzi speciale etc.).

robot2

Robotul a primit numele de Connie în onoarea fondatorului lanțului hotelier, Conrad Hilton. Printre sarcinile lui este și aceea de a asista personalul hotelului în relația cu clienții. Astfel, diferitele interacțiuni pe care le va avea cu aceștia, îi vor mări capacitățile și aptitudinile, datorită unei platforme cu o tehnologie cognitivă care înregistrează ansamblul schimbărilor.

Robotul combină instrumente ale inteligenței artificiale Watson, dezvoltată de către IBM, precum și informațiile sugerate de către WayBlazer, platformă care utilizează informația cognitivă, fiind capabilă să furnizeze recomandări contextuale și personalizate în limba naturală a clienților.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here