3 opțiuni excelente de pardoseală pentru baie

1

Băile sunt de obicei camere mai mici decât majoritatea celorlalte spații și, prin urmare, alegerea materialului de pardoseală poate avea un impact mai mic asupra bugetului decât pentru camerele mai spațioase.

Pardoseală din vinil standard

Vinilul este ieftin, durabil, rezistent la apă, pete și deteriorare și este relativ ușor de instalat. Este disponibil imprimat cu aproape orice culoare sau model pe care vi-l puteți imagina.

Cu toate acestea, vinilul are câteva dezavantaje. Deși poate fi foarte ieftin, materialele de calitate scăzută pot conține ingrediente care pot elibera substanțe chimice organice volatile în aer pentru o perioadă după instalare, mai ales dacă sunt instalate cu un adeziv răspândit complet.

Pardoseli din linoleum

Linoleumul este o formă mai veche de pardoseală elastică. La fel ca vinilul, linoleumul este destul de impermeabil la apă, dar formele de foi fără cusături sunt o alegere mai bună pentru băile active.

Are aceleași beneficii ca și vinilul, dar poate emite un miros oarecum neplăcut timp de câteva săptămâni după ce este instalat.

Plăci ceramice 

Pardoseala ceramică este realizată în mare parte din argilă naturală amestecată cu sedimente. În forma sa brută, aceste plăci sunt foarte sensibile la apă, pete și multe dintre pericolele pe care le poate prezenta o baie.

Cu toate acestea, ceramica glazurată are un strat de sticlă topită care se toarnă peste ele. Acest lucru face ca faianța să fie impermeabilă la apă și pete.

Amintiți-vă, totuși, că instalarea plăcilor ceramice necesită abilități exersate, iar instalarea profesională poate fi oarecum costisitoare, mai ales pentru spațiile mici unde trebuie tăiate și montate multe plăci.

Citește și Idei moderne de bucătărie pentru un design elegant

un comentariu

  1. […] Băile sunt de obicei camere mai mici decât majoritatea celorlalte spații și, prin urmare, alegerea materialului de pardoseală poate avea un impact mai mic asupra bugetului decât pentru camerele mai spațioase. Pardoseală din vinil standard Vinilul este ieftin, durabil, rezistent la apă, pete și deteriorare și este… Cititi mai multe aici: 3 opțiuni excelente de pardoseală pentru baie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here