Marea transformare a unui apartament foarte mic din Paris

1

Prețul locuințelor din marile orașe europene, chiar dacă vorbim de clădiri construite cu multe decenii în urmă, este unul extrem de ridicat. Prin urmare, fiecare metru pătrat câștigat prin reamenajare sau decorare este important, valoarea sa fiind de multe mii sau chiar de zeci de mii de euro.

Un proiect interesant, care a transformat complet un spațiu mic transformându-l într-o locuință confortabilă a fost prezentat de portalul nevertoosmall.com și îi aparține arhitectului Matthieu Torres. Acesta, împreună cu prietena lui, Clementine, a renovat un apartament într-o clădire de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Situat în cartierul Belleville din Paris, apartamentul avea doar 24 de metri pătrați. Mai mult, era întunecos,împărțit în 3 camere, fără toalete sau duș, cu un tavan fals care irosea aproximativ 1,5 metri pe înălțime.

După amenajare, prin adăugarea unui mezanin, apartamentul a câștigat în suprafață, ajungând la 31 de metri pătrați. Tavanul fals și toți pereții au fost eliminați, ceea ce a oferit mai mult volum pe verticală.

A fost creat un ansamblu de mobilă compact care include dormitorul, biblioteca, baia și toate rafturile și dulapurile și au fost adăugate 3 luminatoare pentru a avea cât mai multă lumină naturală. Încăperea înaltă, lumina naturală și structura de lemn a tavanului păstrată sunt elementele cheie ale apartamentului.

MOBILIERUL RECONDIȚIONAT, O SOLUȚIE IEFTINĂ ȘI INSPIRATĂ

Matthieu și Clementine au avut drept scop principal să amenajeze apartamentul cât mai sustenabil, dar și economic, așa că majoritatea renovărilor au fost efectuate chiar de ei. Cei doi preferă elementele simple, dar și materiale cu mici imperfecțiuni sau cu istorie, obiecte de mobilier fie moștenite sau chiar găsite pe stradă și recondiționate.

S-a dorit ca livingul să dea un sentiment de calm și de liniște, fiind poziționat în fața bibliotecii. Pentru a avea cât mai mult spațiu, scara care permite accesul la mezanin se pliază. Mezaninul este de asemenea un spațiu simplu și intim, cu patul ascuns în spatele rafturilor de cărți. Patul este înconjurat de un brâu de lemn stratificat, cu rol de protecție, dar care poate fi folosit și pe post de noptieră.

Deși baia este destul de mică, s-a obținut senzația de spațiu generos prin alegerea gresiei și faianței de culoare albă, la fel ca și restul obiectelor din baie. Chiuveta este una găsită în timpul renovărilor, iar oglinda a aparținut bunicilor lui Clementine.

În amenajarea bucătăriei s-a urmărit să se obțină un spațiu de gătit cât mai generos, care să le permită proprietarilor să petreacă timp împreună. Deși avea câteva crăpături, vechea chiuvetă a fost păstrată. Aspectul original este continuat și la tavan prin scoaterea în evidență a bârnelor din lemn.

Vezi și: Verdele de Paris, vopsea pentru tapet, covoare și rochii?

un comentariu

  1. […] Prețul locuințelor din marile orașe europene, chiar dacă vorbim de clădiri construite cu multe decenii în urmă, este unul extrem de ridicat. Prin urmare, fiecare metru pătrat câștigat prin reamenajare sau decorare este important, valoarea sa fiind de multe mii sau chiar de zeci de… Cititi mai multe aici: Marea transformare a unui apartament foarte mic din Paris […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here