4 alimente care nu sunt atât de bogate în proteine pe cât crezi, potrivit nutriționiștilor

0

Alimentele bogate în proteine sunt din ce în ce mai populare în ultimul timp. Cu toate acestea, nu tot ceea ce credeai că este o sursă bogată de macronutrienți ajută la sănătatea organismului spun specialiștii.

Iată o listă cu 4 alimente care nu sunt atât de bogate în proteine pe cât crezi.

Proteina este unul dintre cei trei macronutrienți, alături de carbohidrați și grăsimi, care compun alimentele. Este esențială pentru sănătatea generală. E deosebit de important pentru persoanele care își doresc să slăbească sau să-și crească masa musculară.

4 alimente care nu sunt atât de bogate în proteine pe cât crezi

Proteinele ajută mușchii să se recupereze și să crească și sunt sațioase. Adulții sunt sfătuiți să mănânce 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi. Proteinele au crescut în popularitate de la începutul anilor 2000. Studiile au sugerat că ar putea ajuta la pierderea în greutate, a scris un istoric alimentar în The Conversation.

Interesul sporit pentru proteine ​​a determinat unele companii alimentare să adauge etichete „cu conținut ridicat de proteine” produselor lor. Dar astfel de alimente nu sunt întotdeauna atât de bogate în proteine. Eticheta vine adesea cu un preț ridicat, a declarat nutriționistul Graeme Tomlinson pentru Insider.

În mod similar, multe alimente pe care oamenii le consideră surse bune de proteine, adesea, nu sunt de fapt atât de bogate în macronutrienți pe cât sperai, a spus el.

Totuși, nu este nimic în neregulă cu aceste alimente. „Nu există alimente rele, dar acestea pur și simplu nu sunt dense în proteine ​​în raport cu cantitatea de energie pe care o conțin”, a spus Tomlinson.

Tomlinson a împărtășit lista cu 4 alimente care nu sunt atât de bogate în proteine pe cât crezi.

Nuci

Nucile - beneficii si modalitati de a le utiliza | Dr.Max

Nucile sunt un aliment nutritiv care furnizează fibre, susțin un microbiom intestinal sănătos, conțin și grăsimi sănătoase. Ele sunt, de asemenea, o sursă de proteine. Ar trebui să mănânci destul de multe pentru a obține o porție bună de macronutrient, conform lui Tomlinson.

„Deși nucile conțin o cantitate decentă de proteine, ele sunt, de asemenea, calorice”, a spus Tomlinson. „De exemplu, 100 de grame de arahide conțin 30 de grame de proteine, dar și 620 de calorii”.

Este posibil să nu fie o problemă pentru toată lumea. Dacă încerci să pierzi în greutate, ține cont de dimensiunea porției.

Gustări proteice

Batoane energizante - Reteta video pas cu pas - Retete culinare by Teo's  Kitchen

Există o mulțime de așa-numite gustări proteice disponibile în magazinele alimentare, dar marketingul lor poate induce în eroare, potrivit Tomlinson.

„În ciuda faptului că le apreciem ca o gustare proteică, realitatea este că pentru 132 de calorii primești doar patru grame de proteine”, a spus el. „Ar fi mai bine să mănânci două brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi și să obții de patru ori proteinele pentru aceleași număr de calorii”.

În mod similar, unele batoane cu nuci proteice conțin aproximativ 250 de calorii și oferă doar 10 grame de proteine, a spus Tomlinson. În comparație, 100 de grame de piept de pui conțin aproximativ 110 de calorii și în jur de 25 de grame de proteine.

Citește cu atenție informațiile nutriționale înainte de a cumpăra produsele de pe rafturile magazinelor, a spus el.

Covrigi și pâine cu proteine

Covrig simplu

Produsele de patiserie, de la pâini la covrigi, etichetate „cu conținut ridicat de proteine”, conțin adesea un pic mai mult decât versiunile obișnuite”, a spus Tomlinson.

Tomlinson indică exemplul unui covrig proteic.

„Cu opt grame de proteine la 160 de calorii pare ok”, a spus el. „Dar covrigii obișnuiți conțin în jur de 230 de calorii și nouă grame de proteine. Merită cu adevărat să-ți schimbi gustarea preferată pentru mai multe proteine? Nu chiar.”

Unt de arahide

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci unt de arahide zilnic.  Beneficiile secrete ale gustării - IMPACT

Untul de arahide oferă grăsimi sănătoase, energie și proteine, dar la fel ca nucile întregi, nu este nici pe departe atât de bogat în proteine cum crede toată lumea.

„Numit drept cel mai bun aliment sănătos al anilor 2010, mulți l-au lăudat și ca pe o gustare bogată în proteine”, a spus Tomlinson. „Dar, în timp ce este plin de nutrienți, profilul său proteic este identic cu cel al arahidelor. E bogat în calorii și cu siguranță nu în proteine”.

O porție de 15 grame (aproximativ o linguriță) de unt de arahide conține aproximativ patru grame de proteine și 95 de calorii.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here