4 aspecte de care să ții cont în alegerea unui patinoar

1

Patinoarele sunt una dintre sursele de distracție principale ale sezonului rece. Pe lângă relaxare, ele permit oamenilor să facă mișcare și să socializeze. În trecut, singurele patinoare disponibile erau cele cu gheață. Ele există și acum, dar au un consum mare de energie. O instalație frigorifică pe bază de electricitate transformă apă în gheață la fiecare câteva ore. Din fericire, există și o alternativă mai eficientă, care se montează ușor și poate fi folosită inclusiv la temperaturi mari: patinoarele sintetice. Ele sunt fiabile și se pretează atât pentru uz recreativ, cât și pentru antrenamente și competiții.

Indiferent dacă ești un antreprenor care vrea să cumpere un patinoar, un organizator de evenimente care vrea să închirieze unul ori doar un client care vrea să se distreze, trebuie să ții cont de 4 aspecte.

1.   Calitatea patinoarului

Un patinoar sintetic de calitate, produs în UE, este superior unuia fabricat în Asia, cu forță de muncă nepregătită și materiale inferioare. De aceea, îți recomandăm să nu faci rabat la calitate, indiferent de costuri. Un patinoar bun rezistă mult timp la frecare, raze UV și greutate și are sistem de autolubrifiere. În plus, se montează ușor și nu emite substanțe sau mirosuri toxice ori deranjante. Este important să te gândești și la mediul deja suprasolicitat de activitățile umane, așa că alege un patinoar ecofriendly. Patinoarele sintetice sunt, oricum, mai puțin dăunătoare decât cele clasice, pentru că nu consumă energie și nu eliberează carbon și căldură, dar ține cont și de impactul materialului sintetic.

2.   Suprafața disponibilă

Mărimea patinoarului depinde de suprafața disponibilă. Patinoarele sintetice se pot monta și la interior, și la exterior, dar în ambele situații trebuie să ții cont de spațiul disponibil atât pentru montaj, cât și pentru circulație. Chiar dacă ești tentat să ocupi majoritatea spațiului cu patinoarul, ține cont că trebuie să lași loc și pentru tranzit și, eventual, pentru o zonă de schimbat încălțămintea sau un bar.

Pe piață există patinoare de dimensiuni diverse, de la 50 mp la 800 mp. Dacă ești antreprenor, trebuie să ții cont de numărul de clienți care ți-ar putea călca pragul. Un spațiu prea mic nu este satisfăcător dacă numărul lor este mediu sau mare, iar o suprafață prea mare se dovedește inutilă dacă ai simultan doar câțiva patinatori. Măsoară cu atenție suprafața, pentru a comanda un patinoar pe măsură.

3.   Destinația patinoarului

Patinoarul se poate folosi pentru agrement, situație în care oamenii patinează în propria manieră, de obicei relaxat. Dacă aceasta este destinația aleasă de tine, atunci trebuie să ții cont de numărul de patinatori înainte de a comanda sau închiria unul. Patinoarele se pot folosi însă și pentru sporturi ca hocheiul și patinajul viteză sau artistic. Pentru un patinoar de antrenament suprafața poate varia, dar trebuie să fie îndeajuns de mare pentru a permite mișcările specifice disciplinei. Pentru un patinoar de competiție, dimensiunea trebuie să fie în acord cu cerințele federației sau organizatorilor. De asemenea, trebuie să aibă marcajul corespunzător. Pe patinoare se organizează uneori și spectacole artistice. Și în acest caz patinoarul sintetic trebuie să fie destul de mare.

4.   Designul

Avantajul patinoarelor sintetice este că au design adaptabil. Suprafața poate avea diferite modele, culori și forme. Se pot imprima orice modele, de la marcaje specifice unor arene sportive la personaje de desene animate, decoruri, reclame sau scene din filme. Adaptabilitatea este un avantaj dacă folosești patinoarul în scopul promovării, atragerii copiilor sau creării unei anumite atmosfere.

Alegerea unui patinoar nu este dificilă. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te orientezi spre cele sintetice, care sunt sustenabile din toate punctele de vedere. Apoi trebuie să ții cont de aspectele care contează pentru un patinoar de calitate și funcțional.

un comentariu

  1. […] Patinoarele sunt una dintre sursele de distracție principale ale sezonului rece. Pe lângă relaxare, ele permit oamenilor să facă mișcare și să socializeze. În trecut, singurele patinoare disponibile erau cele cu gheață. Ele există și acum, dar au un consum mare de energie. O instalație… Cititi mai multe aici: 4 aspecte de care să ții cont în alegerea unui patinoar […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here