Amenajarea unui loc de servit masa în bucătărie: 7 sfaturi

2

Cu puțină creativitate, poți crea o atmosferă minunată în bucătărie indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Locul în care iei masa singur sau alături de cei dragi poate fi transformat într-o zonă veselă, pentru a îți începe ziua cu zâmbetul pe buze încă de la micul dejun. Iată șapte sfaturi cu privire la amenajarea acestui spațiu, pentru a fi bine pus în valoare:

1.   Înveselește bucătăria cu scaune colorate

Optează pentru scaune de bucătărie din catifea disponibile în diferite culori, confortabile, care sunt ușor de întreținut. Acestea trebuie să aibă o structură rezistentă, dar totodată să se încadreze în stilul de design al bucătăriei. Ține cont de dimensiunile bucătăriei și de spațiul alocat zonei de luat masa atunci când alegi scaunele, pentru a te asigura că se integrează perfect.

2.   Amplasează o insulă multifuncțională

În cazul în care spațiul din bucătărie este generos, poți amplasa o insulă pe care o poți utiliza atât ca masă, cât și ca banc destinat lucrului. Cu toate că acest tip de mobilier este mai înalt, poți alege să asortezi scaune cu format pentru bar. Dacă spațiul este mai redus, poți încorpora în blat instrumentele sanitare sau de gătit.

3.   Optează pentru o masă pliabilă

Spațiile reduse sunt avantajate de o masă pliabilă, pe care o poți amplasa la fereastră sau în centrul bucătăriei. Dacă nu dorești o masă independentă, poți utiliza un blat prevăzut cu o parte extensibilă, pe care să o tragi în exterior atunci când pregătești masa, iar apoi, la final, să o restrângi, pentru a fructifica în mod eficient locul.

4.   Delimitează în mod inspirat

Pentru a delimita zona de luat masa de restul bucătăriei, te poți orienta spre corpuri de iluminat deosebite sau covoare din materiale rezistente la pete, precum cele cu fir scurt, sintetice, care sunt ușor de curățat în caz de accidente. Acestea contribuie la evidențierea spațiului și sunt și funcționale, astfel că poți obține mai mult confort cu ajutorul lor. De asemenea, poți delimita zona și prin culoarea peretelui sau a mobilierului. Peretele îl poți evidenția și cu ajutorul unui tablou.

5.   Integrează natura

În zona de luat masa poți amplasa un mic ghiveci cu flori sau plante verzi, întrucât natura însuflețește zona, oferă o notă exotică și invită la relaxare. Ai putea îmbina utilul cu plăcutul: optează pentru plante aromatice, care vor fi mereu proaspete atunci când le folosești la gătit. Dacă spațiul este generos, poți amplasa într-un colț luminos un lămâi sau un alt arbust de talie mică.

6.   Nu ignora fereastra

Dacă amenajezi la fereastră zona de luat masa, este important să iei în calcul și aspectul acesteia. Așază la fereastră o perdea care să se potrivească din punct de vedere cromatic și ca textură cu mobilierul. De exemplu, dacă scaunele sunt din catifea verde sau galbenă, perdeaua poate fi și ea tot din acest material și în aceeași nuanță, pentru a se asorta și a crea ideea de un tot unitar.

7.   Creează un separeu

Un riflaj sau un paravan poate oferi o notă distinctivă zonei de luat masa. Fiecare dintre acestea este o alegere ideală în special pentru bucătăriile de tip open space, iar astfel poți oferi mai multă intimitate locului în care servești masa. Pe lângă acest fapt, separeul creează o atmosferă romantică, astfel că este un avantaj și pentru apartamentele în care locuiesc cupluri.

Inspiră-te din sfaturile pe care ți le-am pus la dispoziție și amenajează zona de luat masa în funcție de preferințele tale! Fă cu atenție măsurătorile necesare și selectează mobilierul și obiectele decorative care sunt atât practice, cât și estetice!

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here