Beneficii ale igienei orale corespunzătoare

0

Unul dintre lucrurile de care trebuie avut grijă cel mai mult, atât pentru menținerea aspectului fizic, cât și pentru sănătatea generală a organismului, este igiena orală. Sănătatea orală precară are consecințe care îți pot afecta nu doar sănătatea generală, ci și stima de sine și capacitatea de comunicare.

Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea orală ca fiind absența unor afecțiuni sau tulburări în cavitatea orală care afectează bunăstarea psihosocială a oamenilor. Aceste afecțiuni sau tulburări pot varia de la durere, infecții, răni, până la boli parodontale, pierderea dinților etc.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății consideră sănătatea orală un indicator cheie al sănătății generale a unei ființe umane și al calității vieții acesteia. Sănătatea orală bună are multiple beneficii, printre care se află cele legate de o mai bună dezvoltare psihică și socială.

 

4 avantaje ale menținerii unei bune igiene orale

 

Menținerea unei bune igiene orale are o serie de avantaje pe care e bine să le știi. Iată-le!

 

1.Reduce aspectul cariilor

Placa care se acumulează pe dinți este cauza principală a apariției cariilor, această placă poate fi îndepărtată cu ajutorul aței dentare, periajului corespunzător și printr-o curățare  profesională a danturii.

 1. Previne bolile parodontale

Boala gingiilor este una dintre cauzele pierderii dinților la adulți, pe măsură ce placa avansează sub dinte, poate afecta osul provocând slăbirea și căderea acestuia. Cu toate acestea, atât gingivita, cât și parodontoza pot fi prevenite printr-un proces de curățare a danturii combinat cu bune obiceiuri de igienă orală.

 1. Îți păstrează zâmbetul alb

Fumatul și unele băuturi precum cafeaua, ceaiul sau vinul îți pot păta dinții, dar o curățare profesională a danturii poate îndepărta petele astfel încât să te bucuri de un zâmbet alb strălucitor.

 1. Îți împrospătează respirația

Curățarea danturii este o modalitate excelentă de a-ți menține cavitatea bucală sănătoasă și de a preveni respirația urât mirositoare persistentă.

9 sfaturi privind menținerea igienei orale

 

Acum că ai aflat care sunt avantajele igienei orale corespunzătoare, îți vom oferi câteva sfaturi utile pentru a reuși să-ți atingi în scurt timp obiectivul.

 

 1. Spală-te pe dinți în fiecare zi

Fă-o de cel puțin trei ori pe zi, timp de trei minute. Fă-o după fiecare masă, cu o perie cu peri moi.

 

 1. Schimbă-ți periuța de dinți în mod regulat

Fiind un instrument atât de important pentru sănătatea orală, este necesar să fie în stare perfectă. Conform recomandării medicilor stomatologi, ar trebui să o schimbi la fiecare trei sau patru luni.

 1. Periază-ți dinții în mod corect

Atunci când îți speli dinții, fă-o cu mișcări moi și scurte, încercând să acoperi întreaga zonă a dinților, inclusiv limba și gingiile.

 1. Asigură-te că peria este curată

Asigură-te că speli bine peria cu apă după ce îți periezi dinții, că o ții în poziție verticală, fără să o acoperi.

 1. Folosește ață dentară cel puțin o dată pe zi

Mișcă ața dentară în spațiul dintre gingie și dinte, folosește-o pentru a masa ușor partea laterală a dintelui, printr-o mișcare în sus și în jos.

 1. Folosește apă de gură pentru a-ți proteja cavitatea bucală

Pe lângă periajul zilnic și folosirea aței dentare, pentru a-ți promova sănătatea orală ia în considerare utilizarea de apă de gură care conține fluor.

 1. Controlează aportul de zahăr

Zahărul este principalul aliat al apariției cariilor, așa că este necesar să te speli pe dinți după ce consumi bomboane sau prăjituri.

 1. Nu îți albi dinții în exces

Deși albindu-ți dinții le poți da luminozitate, făcând asta prea des poți deteriora smalțul acestora.

 1. Mergi regulat la medicul stomatolog

Descoperind și tratând precoce problemele legate de cavitatea orală, poți să ai parte permanent de sănătate orală corespunzătoare.

Reține! Este important ca îngrijirea cavității orale să înceapă încă din copilărie. Acestea fiind zise, îți recomandăm să folosești în procesul de igienă orală produse Curaprox. De exemplu, o bună alegere este periuța de dinți ultra soft Curaprox 5640. Sănătate multă îți dorim!

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here