4 tipuri de uși care pot schimba desingul casei tale

1
sursa foto: tigeramira.ro

Ușa este o parte esențială și funcțională pentru noi toti deoarece facilitează accesul și în același timp oferă protecție, confort, izolare fonică și termică atât acasă cât și la birou. Considerate un accesoriu de decor necesar, ușile oferă nu numai un aspect cald și atractiv pentru casă și birou, dar de asemenea, crește valoarea locuinței.

Dar ce ştim noi despre ușile de interior. Există o mare și largă varietate de uși de interior disponibile pe piață care se vând în forme diferite, modele, culori și stiluri realizate din diferite materiale. Aveți o mulțime de opțiuni pentru a alege cea mai bună ușă care se potrivește cu nevoile și cerințele dumneavoastră. Primul factor pe care cineva trebuie să îl ia în considerare înainte de cumpărare, este materialul din care sunt confectionate ușile. Acestea sunt realizate din diferite materiale, cum ar fi metal, aliaj de aluminiu, sticlă, lemn sau pvc.

O ușa de calitate, ce funcționează impecabil de fiecare dată te face să uiți de eficiența ei și să te bucuri mai mult de impactul estetic. După ce am ales textura dorită (fie a lemnului, fie a sticlei), ușile noastre vor fi personalizare fie prin tipul ales, fie prin inserții metalice, decupaje, vitralii etc, în funcție de destinația spațiului amenajat și de conceptul amenajării de interior. Toate aceste aspecte redau ușii originalitate și un design de interior armonios, putându-se integra cu ușurință atât într-un ambient retro cât și unul ultramodern.

Pentru o alegere mai ușoară a tipului de ușă dorit de fiecare, vă voi pune la dispoziție câteva modele îndrăznete pentru toate stilurile de amenajare interioară:
• uși de interior simple sau cu decupaj
• uși duble de interior
• uși de interior cu sticlă sablată sau cu sticlă pictată
• uși interioare glisante / culisante

O ușă simplă este garanția unui interior elegant iar simplu reprezintă întotdeauna bun gust. Este o alegere optimă deoarece se caracterizează prin flexibilitate, uniformitate și posibilitatea de a opta pentru un model în funcție de preferințe. Ușile de interior simple sunt ideale pentru locuințele în care naturalețea se îmbină cu eleganța modelelor clasice prin elemente precum construcția tip panou, furnirul natural și soluțiile tehnologice unice folosite.

sursa foto: bellacasa.ro
sursa foto: bellacasa.ro

Ușile cu decupaj aduc o notă specială de eleganță și rafinament casei tale.De asemenea, sunt utile deoarece aduc lumina în spațiile mai puțin favorizate din acest punct de vedere. Decupajele pot avea numeroase forme (triunghi, dreptunghi, cerc, clepsidră, semicerc), totul ținând de gusturi și imaginație. Geamul poate fi transparent sau mat.

sursa foto: adoors.ro
sursa foto: adoors.ro

Ușile duble oferă foarte mult spațiu de trecere dintr-o cameră în alta atunci când sunt deschise deoarece sunt pliate pe langa perete. În acest fel vă puteți bucura de o deschidere mult mai mare și un spațiu mărit datorită ușilor duble. Este o combinație de funcționalitate și design ce prevede maximizarea spațiului fără a neglija însă estetica.

sursa foto: doorsonlineuk.co.uk
sursa foto: doorsonlineuk.co.uk

 

În varianta glisantă nu sunt prinse în balamale, ci culisează pe o șină pentru a se deschide, acest lucru făcându-se simplu și elegant de o parte și de alta a peretelui unde se află ușa.

sursa foto: usi.holze.ro
sursa foto: usi.holze.ro

 

Ușile cu geam sablat sunt o categorie des utilizată în amenajarea spațiilor interioare și pot fi montate pe hol sau la bucătărie, dar pot la fel de bine folosite și în orice tip de baie, sufragerie sau dormitor mai ales acolo unde avem mai puțină lumină.

sursa foto: bizoo.ro
sursa foto: bizoo.ro

Compartimentarea cu uși din sticlă pictată este o soluție modernă pentru dorințele fiecaruia în funcție de schimbarea permanentă a trendului. Încăperile deschise, spațiul de lucru transparent, transformarea camerei într-un spațiu deschis, sunt câteva idei privind spațierea care aduc numeroase beneficii ce țin atât de partea estetică cât și de oferirea unui stil de viață cât mai plăcut. Ușile din sticlă pictată reprezintă întotdeauna un element care aduce un plus de farmec oricărei locuințe prin eleganță și stil.

sursa foto: tjskl.org.cn
sursa foto: tjskl.org.cn

Ușile culisante reușesc să îmbine în același timp două aspecte: izolarea unui spațiu și lipsa de spațiu. În primul rând oferă economie de spațiu funcțional pe care acestea o aduc și pentru că sunt extrem de practice, sunt un simbol al amenajărilor de interior moderne. Ușile glisante nu mai au nevoie de spațiu de deschidere a ușilor ca la ușile obișnuite, fixate în balamale. Prin varietatea materialelor și a finisajelor au devenit un „must have” fiind tot mai căutate și mai râvnite de cei mai mulți români.

sursa foto: maomen.net
sursa foto: maomen.net

Toate aceste varietăți de uși iți oferă cele mai bune și excelente facilități care îți vor îndeplini nevoile și cerințele tale.

Autor: Iulia Gubandru

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here