Minibucătăria eco, ideală pentru spații mici

0

Locuințele spațioase sunt un lux, mai ales în metropole, astfel că din considerente practice mobila minimalistă este foarte populară. Alt avantaj al acesteia este prețul mai scăzut decât cel al pieselor clasice.

Soria este o minibucătărie concepută în întregime de designerul portughez Vitor Xavier. Chiar dacă în termeni de design și soluție este simplistă, procesul construirii acestui concept elegant, compact, atractiv și eco-friendly este, de fapt, complex și necesită mult timp, studiu și creativitate.

Minibucătăria este echipată complet și toate accesoriile sunt așezate în sertare compartimentate, fiind ideală pentru locuințele cu suprafețe restrânse, dar cu design modern. Materialele proiectului sunt eco-friendly, iar aspectul metalic îl face potrivit pentru încăperi cu diferite combinații cromatice.

În funcție de locul în care este așezată, minibucătăria compactă poate găzdui două persoane la o masă retractabilă, integrată în design. În plus, Soria are încorporat frigider și mixer.

Vitor Xavier nu este singurul care a conceput un astfel de proiect. Germanii Kristin Laass și Norman Ebelt au prezentat bucătăria „Small Type”, care ocupă doar 1 metru pătrat când este închisă și servește pe post de masă, frigider, cuptor, chiuvetă si spațiu pentru depozitare. Bineînțeles, avantajul este ca încape în orice interior, indiferent de suprafața disponibilă.

Altă bucătărie compactă și sofisticată este cea creata de Sheer, care seamănă cu o sferă. Are diametrul de 148 cm, iar când este închisă luminează precum o veioză. Această bucătărie include o masă rotundă cu chiuvetă, o plită, un dispozitiv de răcire, o masă retractabilă și alte spații ascunse.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: beautifullife.info

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here