5 alimente care să nu îți lipsească de pe masa de Crăciun

2
Masa de Crăciun
Masa de Crăciun

Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare din an, aceasta fiind încărcată cu tradiții și semnificații, pe care creștinii le respectă cu sfințenie.

Atunci când vine vorba de masa de Crăciun, trebuie să avem în vedere câteva elemente esențiale, dacă vrem ca anul ce vine să fie unul norocos.

Iată 5 alimente care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Crăciun:

1. Carnea de porc

Aceasta este considerată un aliment miraculos în multe țări, inclusiv în Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria. Porcul simbolizează progres, pentru că acest animal nu merge niciodată cu spatele.

2. Fasolea și mazărea

Acestea sunt considerate simboluri ale norocului și prosperității.

3. Făina de porumb și mămăliga

Culoarea galbenă simbolizează aurul și aduce noroc în casă celor care au mămăligă pe masă de Crăciun.

4. Vinul roșu

Un pahar de vin roșu pe zi poate furniza ceva mai mult decât o mică relaxare și ajută de fapt sănătatea corporală. În această situație vorbim despre consumul moderat al vinului roșu. Consumul excesiv al oricărei băuturi alcoolice dăunează grav sănătății.

Vinul roșu conține antioxidanți puternici care neutralizează efectele radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură a pielii.

5. Citricele

Mandarinele, portocalele, clementinele, portocalele roșii și pomelo pot fi o gustarea dulce cu spirit de Crăciun. Acestea conțin surse importante de vitamina C și fibre, fiind foarte benefice pentru sănătatea noastră.

Citește și:Tipuri de șeminee pentru un living deosebit

2 comentarii

  1. […] Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare din an, aceasta fiind încărcată cu tradiții și semificații, pe care creștinii le respectă cu sfințenie. Atunci când vine vorba de masa de Crăciun, trebuie să avem în vedere câteva elemente esențiale, dacă vrem ca anul ce vine să… Cititi mai multe aici: 5 alimente care să nu îți lipsească de pe masa de Crăciun […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here