Flori verzi, flori cu aspect inedit

0

Florile verzi nu sunt atȃt de rare pe cȃt s-ar crede la prima vedere. Putem găsi destul de ușor specii care sa se potrivească unui proiect ce își propune adăugarea unei note de prospețime și inedit gradinii, balconului, amenajarilor interioare, etc.

Vezi și: Romanesco, fructul care exemplifica fractalii

Iată cȃteva dintre plantele ce au flori verzi:

1.Cȃrciumăresele (Zinnia) cu florile lor simple sau duble, pot avea o frumoasă varietate verde. Nu sunt pretenţioase și cresc repede.

2. Crizantemele “Green Mist” atrag toate privirile cu florile lor mari, verde viu. Au nevoie de lumină, preferȃnd zonele ȋnsorite, dar supravieţuind și ȋn zone de semiumbră. Se dezvoltă bine pe soluri umede, dar bine drenate.

3. Orhideele Cymbidium dau un aspect exotic oricărui buchet. Au flori verde-lămȃie, ce pot fi admirate din septembrie pȃnă primăvara, iar acestea rămȃn deschise multe săptămȃni.

Trebuie protejate de razele directe ale soarelui și de temperaturi sub 10 grade Celsius.

4. Helleborous sunt flori de primăvară ce au o perioadă lungă de ȋnflorire, de 4-6 săptămȃni.

5. Clopoţeii irlandezi (Molluccella laevis) sunt plante ce ȋnfloresc din iulie pȃnă ȋn septembrie. Adevăratele flori sunt mici și albe, dar sepalele verzi, dau asepectul de flori cu formă de cupă. Emană un parfum plăcut și se pot folosi atȃt ȋn buchete cȃt și ȋn grădini și aranjamente cu plante uscate.

6. Creasta cocoșului este o plantă cunoscută pentru florile sale roșii, grupate ȋn inflorescenţe cu o formă inedită care a dat și numele speciei, dar uneori, acestea pot fi neașteptat de verzi.

7. Dianthus barbatus, varietatea Green ball are niște flori verzi, pufoase, ce amintesc de niște pompoane. Planta crește pȃnă la 25-30 cm ȋnălţime, iar frunzele sale sunt lucioase. Preferă soluri bogate ȋn substanţe nutritive, are nevoie de multă lumină și este rezistentă la boli.

Poate crește și ȋn ghivece.

Sursa foto: www.gardenersworld.com, Pinterest, www.cdn.virily.com, www.everwilde.com, www.bonanza.com, www.gardensworld.com, www.dengarden.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here