5 aspecte de care să ții cont când alegi un cilindru pentru ușă

1

Atunci când vrei să te bucuri de siguranță în interiorul casei tale, unul dintre lucrurile la care ar trebui să fii atent este sistemul de închidere al ușii tale. Pentru ca ușa ta să se închidă eficient și să nu permită persoanelor străine să intre în casa ta, ar trebui să te bazezi pe un butuc potrivit. Află cum poți alege butucul pentru ușă, astfel încât acesta să îți ofere siguranța pe care ți-o dorești.

Alege cilindrul în funcție de tipul închiderii

Cilindrul unei uși, cunoscut și sub numele de butucul yalei se poate alege în funcție de tipul închiderii ușii. Poți, spre exemplu, să alegi modelul clasic de butuc, cel care permite închiderea și deschiderea de pe ambele părți ale unei uși, însă care nu permite deschiderea câtă vreme în ușă se află deja o cheie. 

 

La polul opus, există și cilindri care permit introducerea unei chei câtă vreme se află deja una în yală, iar acest lucru ajută mai ales în situația în care este neapărat nevoie de acces în locuință.

 

O altă opțiune este să alegi cilindru cu cheie unică, ce permite deschiderea tuturor ușilor cu o singură cheie sau cilindrii cu buton sau cu sistem de blocare.

Ia în calcul sistemele de protecție

Ușa este cea mai expusă cale de acces în locuință, așadar aceasta ar trebui să protejeze cât mai bine de intrări prin efracție. Din acest motiv este important  să alegi o ușă având în vedere și sistemele de protecție. 

 

Acestea pot include sisteme anti-efracție, protecții anti-smulgere, sisteme de protecție anti-rupere și sisteme anti-perforare. De-a lungul timpului, accentul pus pe siguranță a crescut simțitor, astfel că în prezent există o mulțime de astfel de sisteme menite să protejeze atât buna funcționare a ușii în mod normal, cât și funcționarea corectă în situația forțării acesteia, ca urmare a încercărilor de pătrundere prin efracție. 

Dacă schimbi doar cilindrul, îl poți alege pe cel nou în funcție de cel vechi

Cea mai simplă metodă de a schimba cilindrul unei uși este aceea de a măsura butucul vechi, pentru a avea astfel dimensiunile necesare pentru noul sistem de închidere. Este necesar așadar să fie măsurată limba cilindrului, prin măsurarea fiecărei jumătăți. 

 

Trebuie înțeles faptul că dimensiunile cilindrilor sunt foarte apropiate, iar din acest motiv este crucial să măsori în mod corect, dacă vrei ca cilindrul să se potrivească perfect. 

 

Ulterior, în funcție de aceste dimensiuni vei putea alege produsul dorit, iar acesta îți va putea oferi siguranța de care ai nevoie. 

Alege cilindrul în funcție de numărul de pini

Pinii sunt elementele care ajută la securizarea închiderii. Din acest motiv, este important să alegi un cilindru care să aibă un număr cât mai mare de pini, pentru că acest lucru va spori siguranța ta și a casei tale. 

Ține cont de părerea specialiștilor

Deși procesul de alegere a butucului este relativ simplu, s-ar putea să ai nevoie de ajutor în ceea ce privește înțelegerea caracteristicilor. Nu te sfii să ceri ajutor și analizează recomandările specialiștilor, deoarece aceștia înțeleg cel mai bine nevoile pe care le ai. 

 

Alege pentru casa ta cilindri de calitate, din materiale rezistente și sigure, care să nu cedeze atunci când eforturile sunt mari. Dacă vei alege un produs de o calitate inferioară și un preț mai mic, vei observa că acesta nu va rezista foarte bine în timp. Calitate însă îți garantează siguranța, iar casa ta va fi astfel protejată de intruziuni. 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here