5 criterii esenţiale pentru alegerea unor ferestre de calitate

1

Ferestrele și ușile sunt cele mai importante elemente din structura unei case, de calitatea și rezistența lor depinzând confortul. Sunt mai multe aspectele de care trebuie să țină cont pentru a alege cele mai bune ferestre pentru locuinţă.

Materialul și structura tâmplăriei

Față de ramele clasice din lemn sau cele din aluminiu, profilele PVC (policlorură de vinil) pot asigura cel mai bun coeficient de izolare termică și fonică în condiţiile unui raport calitate-preț superior. Izolarea este cu atât mai bună cu cât profilul tâmplăriei este compus din mai multe camere interioare de izolare, arhitectura lor interioară, precum şi adâncimea de încastrare în zid. Iar o fereastră cu adevărat durabilă trebuie să respecte aceste criterii, fiind totodată adaptată zonei geografice în care se află locuința. Pentru clima din țara noastră, specialiştii recomandă profilele PVC care cuprind cel puțin 5 camere interioare de izolare și o lățime de încastrare în zid de minimum 70 mm.

Geamul termoizolator

Un profil puternic este completat de un pachet de sticlă adecvat, care cuprinde două sau trei foi de geam. Acest sistem modern izolează mai bine din punct de vedere termic și fonic, față de cel clasic, compus dintr-o singură foaie de geam. Și pentru că suntem în sezonul rece, când locuința trebuie să fie cât mai călduroasă, acest ansamblu va asigura un confort termic sporit, limitând pierderile de căldură.

În lunile de vară, însă, locuința trebuie să fie cât mai ferită de razele dogoritoare ale soarelui, iar pentru acest lucru se poate opta pentru un pachet de sticla reflexivă care va face față cu brio chiar și celor mai însorite zile. În plus, sistemele de umbrire precum obloanele (metoda tradițională de umbrire) sau rulourile (cea mai modernă soluție de umbrire a ferestrelor) vor proteja ferestrele împotriva radiațiilor solare și a intemperiilor. Nu în ultimul rând, acestea vor reduce și mai mult nivelul de zgomot şi vor oferi și mai multă intimitate.

Economia

Spre deosebire de tâmplăria tradițională din lemn, profilele de tip PVC sunt foarte ușor de curățat și întreținut.

Alt important beneficiu este cel al economiei. Ferestrele sunt unele dintre cele mai importante achiziții care se pot face pentru casă, cele realizate din profile de clasa A reprezintă o investiție pe termen lung, având o durată de viață estimata la 50 de ani.

Siguranța

Ferestrele sunt componente esenţiale într-o casă, atât din punct de vedere structural, cât și estetic, fiind primele care se remarcă la intrarea într-o locuință. Însă tot acestea, atunci când nu sunt alese corespunzător, se transformă în puncte slabe ale casei, fiind calea de acces preferată de hoți în peste 30% din cazurile de efracție.

Siguranța tâmplăriei este garantată de un sistem de feronerie complex, care cuprinde mai multe puncte de închidere. De obicei, o fereastră obișnuită prezintă 3 puncte de închidere, dar sistemele de feronerie moderne permit 5 sau 6 puncte de închidere. Pentru o protecție antiefracție sporită, există profile de clasa A capabile să asigure o protecţie cu 20% mai bună împotriva smulgerii şuruburilor feroneriei (comparativ cu clasele inferioare de calitate).

Designul

Profilele PVC sunt disponibile într-o gamă variată de culori, oferind posibilitatea de a realiza o armonie perfectă între interiorul casei și tâmplăria acesteia. În funcție de decorul locuinței, sunt ofertate zeci de variante de folieri în culori RAL, imitații de lemn sau folieri metalice termorefractare.

Citește și Trucuri inedite pentru curățat ferestrele fără să lași urme

un comentariu

  1. […] Ferestrele și ușile sunt cele mai importante elemente din structura unei case, de calitatea și rezistența lor depinzând confortul. Sunt mai multe aspectele de care trebuie să țină cont pentru a alege cele mai bune ferestre pentru locuinţă. Materialul și structura tâmplăriei Față de ramele… Cititi mai multe aici: 5 criterii esenţiale pentru alegerea unor ferestre de calitate […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here