Farmecul inegalabil al vaselor din ceramică

1

Datorită calităților pe care le au, vasele din ceramică cunosc o utilizare din ce în ce mai largă. La ora actuală, aproape că nu există locuință în care să nu fie prezent acest tip de vase.

Istoria ceramicii este lungă, fiind folosită de mii de ani, iar procedeul de obținere a vaselor din ceramică s-a îmbunătățit și perfecționat în timp. Ceramica este o masă obținuta din argile comune, cu un conținut ridicat de oxizi de fier în amestec cu nisip și calcar. Tipul de ceramică din care se fabrică astfel de vase prezintă rezistența la foc datorită continuțului de compuși mineralogici. În prezent, vasele din ceramică sunt fabricate cu mijloace moderne de producție, iar procesul de fabricație este unul minuțios.

 

Calitățile vaselor din ceramică

Ceramica se distinge și prin alte proprietăți inerente: rezistența la uzură în medii corozive, rezistența la zgârieturi, la deformare plastică, rezistența la temperaturi ridicate și șocuri termice. De asemenea, asigură o curățare simplă, resturile alimentare de pe vasele din ceramica putandu-se indeparta cu detergenti de vase obisnuiti sau chiar cu apa calda. Consumatorii le prefera tocmai datorita proprietatilor non-stick (sunt non-aderente). Nu in ultimul rand, ceramica este un bun conductor si redistribuie caldura in mod uniform.

Tipuri de vase din ceramica

Ceramica este un material ideal pentru vasele destinate servirii. În această categorie intră o gamă foarte mare de produse: farfurii, boluri, căni, cești, platouri si recipiente diverse pentru depozitarea alimentelor sau ingredientelor pentru gătit. Fină, netedă, grațioasă sau simplă, veselă din ceramică se poate utiliza în orice decor, la orice eveniment sau în orice moment al zilei (pentru servirea micului dejun, pentru prânz sau cină). Pe lângă rolul practic, multe produse din ceramică au și un puternic rol decorativ, asa cum sunt vazele.

Design pentru toate gusturile

Consumatorii sunt tot mai mult interesați de latura estetică a produselolor, prin urmare își îndreaptă atenția spre produse noi, cu forme noi și culori variate. Vasele din ceramică răspund cu brio la toate aceste cerințe și asteptări. Piața de profil oferă nu doar vase clasice, ci si moderne, cu design contemporan sau atipic, cu forme inedite și culori spectaculoase. Prin urmare, indiferent de stilul de ambientare pe care l-ati abordat (clasic, modern, retro etc.) sau cromatica aleasă, vă puteți achiziționa vase din ceramică în ton cu decorul general.

Pe lângă calitațile menționate mai sus, vasele din ceramică prezintă și alte avantaje demne de menționat: se pot utiliza în foarte multe scopuri (gătire, servire, depozitare etc.), sunt ușor de folosit și timp îndelungat, iar prețurile sunt accesibile.

Citește și Ce ghivece ar trebui să îți cumperi. Iată ce preferă plantele

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here