5 metode simple de a obține un somn mai bun și odihnitor

1

În ciuda importanței pe care o are somnul pentru bunăstarea noastră fizică și mentală, uneori este dificil să obținem un somn de calitate în fiecare noapte. Impactul unui somn insuficient poate fi resimțit în toate domeniile vieții tale. În cele ce urmează îți oferim 5 metode simple de a obține un somn mai bun și odihnitor.

1.Investește într-o saltea de calitate

Este important să alegi cea mai bună saltea în funcție de nevoile și preferințele tale, o saltea de calitate.  Investiția într-o saltea spuma memorie este vitală pentru confortul și pentru relaxarea ta. O saltea de calitate alături de o pernă de susținere te ajută să asiguri coloanei vertebrale sprijinul adecvat pentru a evita durerile.

Mai mult, cearceafurile, lenjeria de pat și păturile joacă un rol major în a-ți face patul să se simtă cât mai primitor. Alege o pilota groasa de iarna dacă ești o persoană mai friguroasă și o lenjerie de pat confortabilă la atingere și care să te ajute să menții o temperatură confortabilă în timpul nopții.

2. Evită orice sursă de lumină

Expunerea excesivă la lumină îți poate perturba somnul și ritmul circadian. Draperiile trase sau o mască de somn pot bloca lumina și pot evita ca aceasta să interfereze cu odihna ta. Evitarea luminii te poate ajuta să faci tranziția către ora de culcare și poate contribui la producerea de melatonină, un hormon care favorizează somnul. Mai mult, un topper 160×200 așezat peste saltea îți oferă un confort sporit și o poziție mai bună de odihnă.

3. Redu la minim orice sursă de zgomot

Menținerea zgomotului la un nivel minim este o parte importantă a construirii unui mediu propice somnului. Dacă nu poți elimina sursele de zgomot din apropiere, ia în calcul posibilitatea de a le estompa cu ajutorul unui dispozitiv de sunete albe. Căștile sau dopurile de urechi reprezintă o altă opțiune pentru a evita ca sunetele să te deranjeze atunci când încerci să dormi.

4. Deconectează-te de orice dispozitiv cu o oră înainte de culcare

Tabletele, telefoanele inteligente și laptopurile îți pot ține creierul conectat, ceea ce face dificilă o adevărată relaxare. Lumina de la aceste dispozitive electronice poate, de asemenea, să îți suprime producția naturală de melatonină. Pe cât posibil, încearcă să te deconectezi timp de o oră sau mai mult înainte de a merge la culcare.

5. Mișcare cel puțin 20 de minute în fiecare zi

Exercițiile fizice zilnice au numeroase beneficii pentru sănătate, iar schimbările pe care le inițiază în utilizarea energiei și în temperatura corpului pot promova un somn solid. Experții te sfătuiesc să nu faci exerciții fizice intense în apropierea orei de culcare, deoarece acestea pot împiedica capacitatea organismului tău de a se liniști eficient înainte de somn.

Stresul este greu de gestionat în ziua de azi, așa că sperăm că aceste metode simple pentru a obține un somn mai bun și odihnitor te vor ajuta și te vor inspira să te odihnești mai bine pe viitor.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here