Cum pot fi folosite profilele decorative în amenajările interioare și exterioare

0

Când vine vorba de amenajările interioare și exterioare, profilele decorative reprezintă o alegere excelentă. De la numeroase opțiuni de design și până la materialele din care sunt realizate, profilele decorative oferă soluții atât funcționale, cât și estetice pentru orice locuință.

Profilele decorative pot adăuga un farmec deosebit amenajărilor interioare și exterioare. Aceste ornamente decorative polistiren sunt utilizate pentru a evidenția detaliile arhitecturale, pentru a oferi o notă de eleganță și pentru a crea o atmosferă plăcută la interior.

În acest articol îți prezentăm câteva idei despre cum poți folosi profilele decorative la amenajarea casei

Cum să folosești profile decorative în amenajările exterioare

Fațada casei, ferestrele, ușile sau balcoanele pot fi transformate ușor, fără modificări substanțiale, în adevărate piese de rezistență ale exteriorului casei tale. Oferta de profile polistiren pentru exterior este extrem de generoasă și include o gamă largă de modele și texturi, pentru toate gusturile.

De exemplu, poți să îndulcești fațada clădirii cu ancadramente speciale pentru ferestre, decorate cu chei de boltă, un element decorativ cu un efect deosebit. La amenajarea intrării principale în casă poți folosi coloane impresionante și arcade decorative, fără să fii nevoit să apelezi la serviciile cuiva priceput în basoreliefuri și sculpturi.

Polistirenul expandat din care sunt realizate aceste profile decorative este laminat cu rășină minerală specială care le face rezistente la ger, la soare, la vânt și la ploaie.

Cum să folosești profile decorative în amenajările interioare

Profilele decorative sunt o opțiune excelentă în orice proiect de reamenajare. Ușor de instalat și simplu de întreținut, aceste ornamente polistiren interior încadrează elegant pereții și adaugă un plus de personalitate întregii locuințe.

Îmbinarea culorilor și a texturilor în designul interior se face mai ușor cu ajutorul brâurilor decorative montate pe pereți. Astfel poți delimita în mod creativ pereții vopsiți în culori diferite sau anumite spații care devin astfel zone de accent ale camerei.

Totodată, brâurile decorative pot încadra oglinzile într-o cameră, oferind instantaneu o iluzie de spațiu și făcând camera să pară mai mare.

Pentru tavan poți folosi rozete circulare sau ovale, care vor încadra cu succes corpurile de iluminat, aducând un plus de rafinament. Elementele florale și ornamentele subtile sculptate cu măiestrie vor adăuga un farmec aparte încăperii și vor pune în valoare o lustră deosebită.

Însă, așa cum spuneam la început, pe lângă aspectul estetic, profilele decorative pot fi de mare ajutor atunci când vrei să ascunzi prin casă cabluri, găuri în pereți sau îmbinări inestetice. De exemplu, baghetele de colț, plintele decorative și cornișele sunt elementele perfecte pentru camuflarea acestor imperfecțiuni. Simplu, fără prea mult efort și având costuri reduse!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here