6 moduri creative de a recicla cauciucurile vechi

3

Nu este nevoie să arunci cauciucurile vechi după ce acestea devin prea uzate pentru automobil. Ele reprezintă unul dintre cele mai toxice deșeuri, din cauza producerii în cantități mari și a durabilității. Totodată, din cauciucuri poți face diferite obiecte de decor pentru casă și grădină la care probabil că nu te-ai gândit, de aceea îți propunem câteva opțiuni creative.

PUB: Am descoperit un super televizor Samsung pe e-MAG redus cu 1200  lei. Vezi și tu despre ce e vorba

Ghivece

Fie că le umpli cu petice de iarbă sau cu flori, roțile din cauciuc pot fi așezate pe suporturi din lemn sau metal ori sprijinite direct pe sol și folosite ca ghivece. Cu cât mai multe, cu atât mai bine: poți crea diferite modele colorând cauciucurile, așezându-le în anumite moduri și plantând florile astfel încât să avantajeze spațiul în care se află. Dacă vrei modele aparte poți chiar să decupezi roțile pentru a obține ghivece în formă de flori, așa cum vezi în imagine.

1b-ghiveci-floare

Leagăn

Dacă ai o curte mare din care nu lipsesc copacii și ai decis să nu cumperi un balansoar, folosește o roată din cauciuc și frânghii pentru a crea un leagăn pe care să îl fixezi pe o creangă rezistentă. Roata poate fi suspendată în două moduri, așa cum vezi în imagine, iar design-ul va putea fi adaptat după preferințe.

2-leagan

PUB: Am descoperit un super televizor Samsung pe e-MAG redus cu 1200  lei. Vezi și tu despre ce e vorba

Scaune și fotolii

Când vine vorba de confortul tău, poți apela oricând la cauciucurile vechi pentru a crea scaune sau fotolii comode. Ai la dispoziție mai multe varainte:
– unește două roți în poziții diferite (una pentru șezut și alta pentru spătar), cărora să le acoperi centrul cu “capace” din lemn. Îmbracă-le apoi în material moale, de preferat blana artificială;
– suprapune două cauciucuri pentru a crea scaune înalte, fără spătar;
– îmbracă un cauciuc mare în frânghie groasă, lucioasă și colorată, lăsând centrul roții descoperit pentru a servi ca spațiu pentru șezut. Poți introduce și o pernă în spațiul gol;
– reciclează un scaun vechi folosind picioarele acestuia pentru a fixa pe ele o roată din cauciuc, pe care să o îmbraci în burete și să o acoperi cu material moale.

3a-fotoloiu-spatar

Taburet

Acesta poate fi creat simplu și va arăta foarte bine într-un interior cu design modern: acoperă centrului unei roți cu o planșă din lemn și înfășoară totul în frânghie groasă pe care să o fixezi cu nituri.

4-taburet

Masă

Fie că introduci un suport din sticlă în centrul unei roți, fie că suprapui două roți și așezi deasupra o planșă rotundă din sticlă groasă, vei putea crea măsuțe pe care să le folosești pentru a servi cafeaua sau pentru a așeza pe ele obiecte decorative.

5a-masa-picior

Chiuvetă

Pentru cei mai creativi dintre voi există și varianta de a înlocui chiuveta clasică din baie cu una realizată din cauciucuri colorate astfel încât să se integreze în design-ul încăperii.

6chiuveta

 

PUB: Am descoperit un super televizor Samsung pe e-MAG redus cu 1200  lei. Vezi și tu despre ce e vorba

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: architecturendesign.net

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here