Pentru casele noastre nu este suficient să arate bine și să avem un decor nemaiîntalnit. Este important și mirosul pe care îl întâmpinăm atunci când intrăm în încăpere.
Piața este plină de odorizante de cameră, dar acestea au un miros greu, înecăcios și pe deaupra sunt foarte toxice. Știm că este mai ușor să cumpărați un odorizant de cameră decât să-l fabricați chiar dumneavostră, dar gândiți-vă că niște bani sunt economisiți și nu vă puneți sănătatea în pericol.
Creați un ambient plăcut, natural și fără efort. CasoTeca vă spune cum:
1. Odorizant din lămâie:
Fierbeți într-o oală mică 2 lingurițe de praf de copt cu lămâie, lăsați amestecul la răcit, iar apoi puneți-l într-o sticlă cu pulverizator. Camera dumneavostră va avea un miros plăcut și proaspăt.
- Lavandă uscată
Puneți într-un borcan lavandă uscată, praf de copt și câteva picături de ulei de levănțică. Agitați bine borcanul și mirosul va înviora camera.
- Eucalypt în vază
Eucalyptul este cunsocut pentru mirousl lui puternic, dar pe lângă un aer împrospătat, acesta va arăta și foarte bine în decorul încăperii. De asemenea puteți pune eucalypt într-un borcan pentru a sta permanent în baie.
- Plicurile de ceai
Pentru încăperile cu dimensiuni mai mici puteți folosi plicurile de ceai deja utilizate și lăsate la uscat. Vor mirosi grozav și este o modalitate extrem de comodă. Puteți adăuga un strop de uleiuri aromate pentru un plus de parfum.
- Scorțișoară
Să nu uităm de scorțișoară. Puteți pur și simplu să lăsați câteva bețișoare de scortișoară într-un borcan, sau să fierbeți într-un bol scorțișoară, coji de mere, coji de portocale, cuișoare. Amestecul va da un miros de sărbători și vacanță.
- Conuri de brad
Când plecați în excursie sau la plimbare prin parc adunați câteva conuri de brad. Puneți-le într-un coș și adăugați uleiuri cu aroma favorită. Acum puteți respira natură proaspată!
Sursa foto: homedit.com