6 tendințe pentru amenajarea bucătăriei

0

Bucătăria complet albă nu mai este la modă de ceva vreme. Bunătătia a devenit un spațiu în care poți inova la fel ca în alte camere ale locuinței. Amenajarea bucătăriei se poate fece într-un stil la fel de „apetisant” precum alimentele din frigider. Cei care vor asta, au la dispoziție o gamă largă de materiale și culori, însă cele naturale sunt pe val în 2014. Te invităm să descoperi câteva tendințe pentru amenajarea acestui spațiu.

Materiale naturale pentru pereți în amenajarea bucătăriei

Anul acesta, bucătăria trebuie să arate natural, atât din punct de vedere al materialelor cât și al culorilor. Pereții din cărămidă sau cu aspect care imită cărămida naturală sunt la modă în acest an și adaugă o notă rustică bucătăriei.

01

Elemente alb-negru

Pe modelul scandinav – simplu, elegant, modern -, bucătariei nu trebuie să îi lipsească accesoriile monocrome în acest an, însă pentru ca ele să nu creeze o atmosferă sumbră, ar trebui îmbinate cu elemente din lemn. Faianța cu dimensiuni mici nu are ce căuta în acest peisaj; este de preferat să folosești plăci din marmură, fîșii din sticlă sau alt tip de decor compact pentru pereți, după preferințe.

02

Jocuri cromatice

Într-o bucătarie cu design simplu o pată de culoare este binevenită oricând, iar dacă nu îți displace faianța bicoloră, încearcă să combini două tonuri vii care să contrasteze cu mobila. Acest joc cromatic va da un aer modern bucătăriei. Poți folosi și măști colorate pentru pereți, în cazul în care vrei să schimbi mai des aspectul încăperii.

03

Ceva albastru

Albastrul este culoarea anului 2014 pentru bucătărie și poți combina nuanțe diferite, de la bleu la turcoaz și bleumarin, pentru ca mobila să aibă aspect plăcut. Dacă, însă, nu agreezi această culoare, poți opta pentru negru mat pe anumite porțiuni ale pereților, în combinatie cu alb, așa cum vezi în imagine.

04

Rafturi deschise

De ce să nu lași la vedere noul tău set de farfurii în bucătărie? Rafturile simple, fără uși sau geamuri, sunt la modă în acest an, dar sunt și utile pentru cei care uită uneori unde pun anumite obiecte.

05

Accesorii din cupru

Cuprul este fără îndoială un accesoriu cool care ar da un aspect sofisticat bucătăriei. Dacă îmbini acest material cu mobilă din lemn cu nuanță naturală și pereți albi vei avea o bucătărie care se încadrează în tendințele acestui an. De exemplu, o hotă din cupru ar fi suficientă pentru un spațiu relativ restrâns.

06

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: freshome.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here