AA Studio – design 2 în 1 într-un apartament din București

0

Arhitecții de la AA Studio au unit două apartamente identice din București pentru a obține un spațiu spectaculos de 400 de metri pătrați, învăluit de lumină. Potrivit arhitecților, designul interior înseamnă mai mult decât alegerea unor produse scumpe din diverse cataloage de profil. Aceștia au încercat să aleagă obiecte interesante pe care să le integreze în mod armonios cu camerele și cu mediul înconjurător.

Designerii și clientul au fost nevoiți să treacă peste liniile clasice ale locunițelor pentru a oferi personalitate spațiului, astfel încât rezultatul final să respecte rigorile clientului și să reprezinte creativitatea arhitecților. Cele două obiective sunt mai greu de realizat decât ar părea la prima vedere. Totuși, unii arhitecți și designeri își îndeplinesc sarcina de consultanți foarte eficient și reușesc să livreze concepte conform cerințelor, în mod responsabil.

aptbuc3
AA Studio

Designul contemporan al apartamentului ne duce cu gândul la un spațiu scenografic. Avem de-a face cu un soi de scenă customizabilă, pe care o putem adapta și transforma după bunul plac, în funcție de piesa pe care vrem să o jucăm. Proiectul, deși unul complex, a fost realizat de AA Studio în mai puțin de un an.

Proprietarul a solicitat un apartament spațios, bine iluminat, simplu și confortabil. Cei 400 de metri pătrați disponibili le-au făcut sarcina ușoară arhitecților, astfel că aceștia au început prin partajarea spațiului după funcționalități. Un apartament e dedicat activităților de zi, în timp ce celălalt a fost decorat ca spațiu de noapte, ambele fiind conectate de o sală de fitness. Noul apartament dispune de un dormitor matrimonial, dressing, două băi, duș, living, cameră pentru cină, bucătărie, două băi pentru musafiri și un dormitor pentru oaspeți.

aptbuc4

Arhitecții au profitat din plin de prezența unui parc în apropierea apartamentului și au instalat o mulțime de ferestre de mari dimensiuni. Practic, priveliștea nu e obstrucționată de niciun corp de mari dimensiuni, bucurându-se de lumina naturală care poate pătrunde direct în apartament, sau poate fi filtrată de draperii. În același timp, proprietarul poate opta pentru jocuri de lumini printr-un sistem complex de iluminat montat la interior, solicitat de client.

aptbuc5

AA Studio a gandit un fundal alb care funcționează ca o pânză pentru scenele care pot fi personalizate de proprietar, atât prin jocuri de lumină, cât și prin amplasarea mobilierului. Mobila este simplă și elegantă în același timp, cu unghiuri drepte, respectând stilul arhitectural al încăperilor. Patul plutitor este un element spectaculos, acesta fiind completat de plasma TV și de bonsai.

aptbuc1

Un astfel de apartament își va lăsa amprenta puternic asupra musafirilor; unii îl vor îndrăgi, în timp ce alții nu se vor putea obișnui cu ideea de a petrece mai mult de câteva ore într-un spațiu neconvențional. Indiferent de gusturi, apartamentul foarte spațios nu poate fi criticat pentru calitatea execuției, dar nici pentru lipsa de versatilitate solicitată de client.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: yatzer.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here