9 flori care prind diferite forme

2

Florile aduc culoare și frumusețe în viețile noastre, dar pe lângă acestea pot aduce și diferite forme care să ilsutreze păsări, animale și diverse figurine pe care le veți descoperi pe parcurs. Fiecare specie de floare are personalitatea ei, dar acestea debordează, ba mai mult șochează cu formele lor.

1. Psychotria Elata- Floarea ”Buzele roșii”

Acest arbore tropical se găsește în pădurile tropicale din America Centrală și de Sud. Aceasta în unele puncte, arată ca niște buze roșii luminoase. Se pare că a evoluat în forma sa actuală pentru a atrage polenizatori, cum ar fi colibri și fluturi. Se pare că forma buzelor nu este permanentă, ba chiar ține pentru o scurtă perioadă de timp, până când se răspândește și lasă loc pentru descoperirea altor flori.

floarea buzele rosii

2. Impatiens Bequaertii- Floarea ”dansatoare”

Aceste Impatiens sunt o specie rară, care se găsesc în pădurile tropicale din Africa de Est. Sunt plante relativ mici,dar una dintre caracteristicile cele mai notabile este faptul că acestea se aseamănă cu figurine feminine care dansează.

floarea dansatoare

3. Impatiens Psittacina- Floarea ”papagal”

Floarea papagal este un alt tip de impatiens, de această dată prinde forma unei păsări. Este o specie de Balsam din Asia de Sud-Est.

floarea papagal

floarea papagal 2

4. Caleana Major- Orhideea ”rața zburătoare”

Aceasta se găsește în estul și sudul Australiei, acest tip de orhidee seamănă cu o rață. Aspectul său atrage insectele pentru polenizare.

floarea rata zburatoare

floarea rata zburatoare

5. Orhideea Tigru

Nu ne referim chiar la specia de orhidee cu același nume (Tiger Orchid) care arată ca acesta are aceleași marcaje ca pisicile sălbatice. Această specie este diferită. Cu toate acestea,  uimitor este că orhideea se pare că are forma unui tigru în centrul florii!

floarea tigru

6.Habeneria Grandifloriformis- Orhideea ”înger”

Un alt tip de orhidee care prinde viață sub chipul unui înger. Petalele albe ale orhideei înfățișează un înger.

floarea inger

floarea inger

7. Orhideea”balerină”

Acestă orhidee seamănă umitor de mult cu o balerină. Cu petalele portocaliă asemănătoare brațelor și picioarelor și petalele albe asemănătoare unui tutu.

floarea balerina

8. Phalaenopsis- ”Orhideea zburătoare”

Această orhidee întruchipează o pasăre care tocmai vrea să își ia zborul.

 

floare sbor

floare zbor 2

9. Habeneria Radiata- Orhideea ”egretă”

Această specie de orhidee poate fi găsită în China, Japonia, Coreea, și Rusia. Această floare arată ca o egretă albă, care zboară.

floare pasare alba

 

floare pasare alba

 

Sursa foto: architecturendesign.com, www.earthporm.com, casoteca.ro/orhideele-inspira-exotism-si-feminitate/

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here