7 metode de amenajare a unui spațiu de relaxare într-un birou mic

0

Chiar dacă spațiul biroului tău este de dimensiuni reduse, nu înseamnă că nu îl poți optimiza pentru a profita la maximum de fiecare zonă. Te invităm să te inspiri în continuare din ideile pe care ți le sugerăm pentru a îți crea un spațiu de relaxare în birou, chiar dacă acesta este mic.

Ia în considerare fotoliile tip puf

Alege fotoliile tip puf și te vei bucura de confort și relaxare în timpul pauzelor. Dimensiunile acestora permit amplasarea în orice loc, chiar și într-un birou mic. Astfel de fotolii sunt extrem de comode și te poți așeza pe ele oricând simți nevoia unui moment de respiro. Sunt utile și pentru momentele în care ai ceva de citit sau când faci research, dar simți nevoia să te detensionezi.

O măsuță de laptop

Aceasta reprezintă o altă alegere inspirată și o poți utiliza în timp ce stai pe un fotoliu tip puf. Indiferent că îți așezi pe ea caserola cu mâncare în timpul pauzei sau dorești să privești ceva pe laptop, o astfel de măsuță reprezintă o alegere utilă, mai ales dacă este și reglabilă, fapt ce îți permite să o ajustezi în funcție de necesitate.

Una sau mai multe plante verzi

Verdele este o culoare ce invită la relaxare. Adu în micul tău birou puțin din frumusețea relaxantă a naturii cu ajutorul unei plange într-un ghiveci mare, pe care să îl amplasezi într-un colț, sau cu câteva de dimensiuni reduse, în câteva ghivece mici. Natura contribuie foarte mult la detensionare și contribuie la obținerea unei ambianțe minunate.

O măsuță pentru cafea

Dacă te afli printre persoanele care adoră să savureze cafeaua dimineața și/sau la pauza de prânz, este o idee inspirată să amenajezi în biroul tău, chiar dacă spațiul este redus, o măsuță pe care să așezi cana ta preferată și un aparat de făcut cafea. Astfel, scutești timp, deoarece nu va mai trebui să mergi în altă parte pentru a procura cafeaua – vei avea minute în plus pentru relaxare.

Un dulap sau un suport cu polițe mic

Pe acesta îl poți utiliza pentru a depozita reviste, cărți sau gadgeturi pe care îți place să le utilizezi în timpul liber. În colțul de relaxare din birou poți depozita orice îți aduce bucurie și confort. De pildă, poți așeza pe dulapul sau polițele respective fotografii înrămate cu cei dragi sau cu animalele de companie. 

Un sticker pe perete

Poți lipi pe un perete din zona de relaxare un sticker cu mesaj amuzant sau cu un citat motivațional sau cu o ilustrație care să îți stimuleze creativitatea. Chiar dacă este vorba despre o zonă de relaxare, nu înseamnă că se exclud detaliile care îți pot însenina ziua.

Corpuri de iluminat

Acestea contribuie atât la o vizibilitate excelentă în zilele înnorate sau în perioadele în care se înserează înaintea încheierii programului, cât și în momentele de relaxare. Dacă spațiul de relaxare din birou este amplasat într-o zonă unde nu pătrunde îndeajuns de multă lumină naturală, poți diminua stresul cu ajutorul unor lumini ambientale amplasate strategic pe care să le aprinzi când simți nevoia. De pildă, atunci când te așezi confortabil pe fotoliul puf ca să citești.

 

Creează-ți și tu propriul spațiu de relaxare în birou! Chiar și în birourile mici te poți bucura de un loc în care să îți petreci pauzele și în care să te detensionezi, pentru a te încărca de energie pozitivă și a îți spori resursele interioare pentru activitățile din restul zilei!

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here