Copacul Șapte fraţi, copacul care ȋnflorește ȋn septembrie

0
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Copacul Șapte fraţi este o plantă originară din China. Face parte din familia Caprifoliaceae, familia caprifoliului și a socului. Numele său a fost ales ţinȃnd cont de faptul că fiecare inflorescenţă conţine șapte flori.

De altfel, denumirea sa știinţifică provine din limba greacă și ȋnseamnă șapte capete.

Ȋn mediul natural, este o specie pe cale de dispariţie, dar ȋn anii ’80 a ȋnceput să fie folosită ȋn grădini și parcuri, fiind astfel salvată.

Ȋn general, crește pȃnă la 3-5 m, dar poate ajunge și la o ȋnălţime de 9 m. Frunzele sale sunt ȋnguste, lucioase, cu o lungime de 6-12 cm.

Florile albe, grupate ȋn inflorescenţe de tip panicul sunt parfumate și atrag insecte și păsări colibri, oferindu-le nectar toamna, ȋn luna septembrie, perioadă ȋn care ȋnfloresc puţine plante.

Fructele roz-roșii, prinse ȋn bucheţele, ca și scoarţa de culoarea bronzului care exfoliindu-se, lasă să se vadă trunchiul alb-gălbui, reprezintă atuurile care au condus la popularitatea speciei. Faptul că pe toată durata anului, oferă o imagine deosebită, face să fie folosit ca element central ȋn designul peisagistic.

Vezi și: Copacul neem, copacul nobil al Indiei

Copacul șapte fraţi-ȋngrijire

Copacul acesta nu este pretenţios cȃnd e vorba de pH-ul solului, dar are nevoie de lumină, expunerea directă la razele soarelui fiind necesară pentru ȋnflorire.

Ȋn ceea ce privește umiditatea, preferă solurile umede, dar bine drenate.

Este o plantă rezistentă la boli.

Crește cu un ritm moderat. Poate fi toaletat astfel ȋncȃt să ia forma unei cascade de crengi sau poate fi lăsat să crească drept.

Fiind atȃt de versatil, se potrivește atȃt ȋn grădini de dimensiuni reduse cȃt și ȋn aliniamente stradale și spaţii largi, unde frumuseţea sa atrage cu siguranţă privirile.

Nu este una dintre speciile care se ȋnmulţesc agresiv, nedevenind un pericol pentru flora locală dacă este introdusă ȋn afara mediului său natural.

Sursa foto: www.jardin2m.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here