Cât costă înlocuirea țiglei de pe casă

1

Este timpul sa inlocuiesti tabla veche de pe casa si, eventual, de pe garaj? In termeni de fiabilitate, longevitate, raport cost-beneficii, tigla metalica este o optiune foarte buna. Reabilitarea acoperisului implica nu doar costul materialelor, ci si costul montajului. In cele ce urmeaza, iti explicam ce costuri implica inlocuirea tiglei de pe casa, dar si ce capcane sa eviti, astfel incat sa obtii un acoperis sanatos, care sa te tina, pe bune, 50 de ani.

Exista o vorba in popor: „Suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine”. Este valabila si pentru acoperisul casei noastre. Daca vom cauta pretul cel mai mic pentru m2 de tigla metalica, riscam sa avem costuri cu acoperisul de 2-3 ori mai mari fata de pretul initial.

Diferenta dintre costul tiglei metalice care rezista pe bune 50 de ani si a unei tigle metalice obisnuite este de aproximativ 40%. Merita sa “economisim” acum 40% si sa o luam de la capat cu refacerea acoperisului peste 15-20 de ani? Asta ar insemna ca tigla ne va costa de 3 ori mai mult fata de pretul initial, daca ne dorim sa avem tigla metalica pe casa timp de 50 de ani. Asadar, cu siguranta, nu merita.

Din pacate, majoritatea tiglelor metalice de pe piata au 2 focare de coroziune care le limiteaza durata de viata la maxim 20 de ani. In 50 de ani, vom cumpara de minim 3 ori tigla metalica obisnuita. In plus, vom mai plati de doua ori decopertarea invelitorii vechi, aproximativ 5000 de lei, si eventuale reparatii ale structurii de lemn, din cauza infiltratiilor. De asemenea, trebuie mai luam in calcul si stresul, deranjul, prin care vom trece in timpul celor doua decopertari ale acoperisului.

Optiuni mai bune exista, din fericire. De exemplu, tigla metalica modulara Budmat Venecja este o solutie brevetata si multipremiata pentru faptul ca a eliminat focarele de coroziune inca din faza de productie, dar si pentru alte beneficii care ii asigura titlul de „cea mai buna tigla metalica din Europa”. Astfel, tigla metalica Budmat Venecja rezista, pe bune, 50 de ani!

 

Ce costuri implica schimbarea tiglei de pe casa? Raspunsul scurt.

Sunt mai multi factori pe care trebuie sa ii iei in considerare cand vine vorba de copertarea acoperisului cu tigla metalica sau schimbarea invelitorii vechi cu tigla metalica.

Daca vrei un raspuns cat mai scurt si la obiect, iti recomand sa folosesti calculatorul online de aici: https://quiz.acoperisuri.info/

Vei raspunde in 5 minute la o serie de intrebari, precum:

  •         suprafata acoperisului,
  •         amprenta casei,
  •         in cate ape este acoperisul,
  •         ce grosime a tablei preferi,
  •         ce culoare preferi,
  •         daca ai nevoie de accesorii si ce accesorii preferi,
  •         inaltimea constructiei etc,

menite sa genereze o oferta personalizata precisa. Si vei primi via e-mail sau telefon costul total al renovarii acoperisului tau.

Devizul va fi cat mai detaliat posibil, pe baza datele completate. BDM Roof System garanteaza contractual corectitudinea devizului final realizat, ofera garantia produselor si manoperei. BDM Roof System isi asuma responsabilitatea pentru fiecare cost suplimentar care nu este inscris in devizul initial aprobat de client; asta inseamna ca plateste pentru fiecare material sau produs suplimentar utilizat in cadrul lucrarilor.

Casoteca și SHARP, aliați împotriva poluării, virușilor și bacteriilor din incinte

Ce costuri implica inlocuirea tiglei de pe casa sau garaj? Raspunsul mai lung.

Costurile inlocuirii tiglei includ:

  • Decopertarea tiglei invechite. Bine de stiut: in caz ca te gandesti sa montezi noua tigla metalica peste tabla faltuita zincata, afla ca nu este deloc recomandat, deoarece nu se va mai putea realiza ventilarea coperisului si vor aparea infiltratii din cauza condensului. Nu te lasa pacalit de pretul mai mic la montaj! Vei plati un pret scump mai tarziu!
  • Inlocuirea sipcilor din lemn daca sunt deteriorate. Pentru un acoperis de 100mp, in jur de 1200 lei (sipci+montaj).
  • Panourile de tigla metalica, pentru care costurile difera nu numai in functie de suprafata acoperisului, ci si in functie de calitate. Noi iti recomandam tigla metalica modulara Budmat Venecja, perla acoperisurilor europene si etalonul calitativ al tuturor produselor din aceasta categorie. Pretul este doar usor mai ridicat fata de tigla obisnuita care are o durata de viata de 3 ori mai mica.
  • Achizitionarea si instalarea foliei anticondens, un accesoriu obligatoriu pentru acoperisurile mansardate. O folie anticondens performanta, rezistenta la temperaturi extreme de pana la +100*C, costa in jur de 320 de lei.
  • Montarea efectiva a tiglei metalice, pentru care echipa iti va oferi un pret pe m2. Un contractor profesionist, de incredere, iti va oferi o garantie pentru manopera. Bine de stiut: Este greu sa gasesti meseriasi pe care sa te poti baza, stiu. Iti recomandam sa mergi la sigur cu Bdm Roof System, companie care investeste anual in cursuri de perfectionare pentru angajatii sai si care pune, pe bune, accentul pe calitate.
  • Achizitionarea si montarea accesoriilor (ex. sistemul pluvial, sistemul de ventilare). Bine de stiut: 1) sistemul de jgheaburi de 150 mm capteaza apa cu aproape 40% mai mult decat sistemul de 125mm si are o rezistenta la indoire mai mare cu aproximativ 50%; 2) pentru ventilarea sistemelor de invelitoare din tigla metalica se folosesc elementele de ventilare si banda de ventilare coama, pentru evitarea condensului, infiltratiilor si  pentru o termoizolatie eficienta.

Cat de mult vrei sa reziste acoperisul tau? Fa parte din grupul de #ClientiInteligenti care investesc eficient! Un Acoperis Sanatos iti urez! 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here