Plantele carnivore te scapă de insecte, dar îți cer multă atenție

1

Plantele carnivore au o imagine fascinantă, misterioasă. Odată cu apariția unor filme de groaza în care acestea erau protagoniste, s-au creat numeroase legende și mituri cu privire la pericolul pe care îl reprezintă.

În realitate, plantele carnivore sunt inofensive pentru orice altceva în afara insectelor. Acestea sunt plante ce s-au adaptat la viața în medii sărace în substanțe minerale, mai ales în azot. Pentru procurarea nutrienților, aceste specii au adoptat o strategie diferită, capturând insecte și extrăgând nutrienții din corpul acestora.

Cu alte cuvinte, plantele carnivore se dovedesc o soluție grozavă pentru toți cei care vor să scape de insecte. Totuși, dacă doriți să vă bucurați de prezența lor trebuie să cunoașteți câteva secrete. Nu de alta dar sunt destul de pretențioase și necesită multă atenție.

PLANTELE CARNIVORE, REGULI DE ÎNGRIJIRE:

1. Alegeți un loc luminat, dar care să nu fie expus direct razelor soarelui.

2. Aveți grijă ca substratul să fie umed. Țineți cont de faptul că unele specii cresc în zone mlăștinoase, acestea având alte cerințe referitoare la cantitatea de apă oferită. Pentru a asigura o umiditate permanentă, ghivecele se pot așeza în tăvi cu apă. Acestea sunt de ajutor și în cazul ghivecelor scoase afară, în grădini sau pe terase deoarece mediul exterior favorizează evaporarea rapidă a apei.

Atenție! Se va folosi numai apă disti- lată, apa de la robinet și cea de izvor conțin o cantitate mare de minerale care vor afecta planta.

3. Utilizați un substrat compus din 50% mușchi Sphagnum și 50% nisip cu granulație mare.

Atenție! Nu folosiți amestec de mușchi prefertilizat deoarece acesta este prea bogat în minerale. Țineți cont de faptul că turba nu este o resursă regenerabilă, ea formându-se prin descompunerea în mii de ani a organismelor vii și că prin extragerea sa se eliberează în atmosferă tone de CO2. Pe piață puteți găsi pământ special pentru plante carnivore.

4. Dacă ghiveciul este ținut la interior, se recomandă hrănirea plantei o dată pe săptămână. Dacă nu aveți muște sau țânțari, puteți cumpăra viermișori de la magazinele pentru pescari.

Printre cele mai cunoscute specii de plante carnivore se numără: Dionaea, Nepenthes, Sarracenia, Pinguicula și Drosera.

Vezi și: Cum se ȋngrijesc plantele carnivore?

un comentariu

  1. […] Plantele carnivore au o imagine fascinantă, misterioasă. Odată cu apariția unor filme de groaza în care acestea erau protagoniste, s-au creat numeroase legende și mituri cu privire la pericolul pe care îl reprezintă. În realitate, plantele carnivore sunt inofensive pentru orice altceva în afara insectelor.… Cititi mai multe aici: Plantele carnivore te scapă de insecte, dar îți cer multă atenție […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here