Design dormitor – 4 stiluri de amenajare a dormitorului

1

Stilul de amenajare a dormitorului pe care îl alegeți este important, deoarece reflectă propria personalitate unică. Este locul în care începeți și încheiați ziua. Având în vedere acest lucru, este important să selectați un design interior pentru dormitor care să vă ofere un sentiment de pozitivitate, inspirație și pace.

Făcând modificări stilului, finisajelor, culorilor și decorului, vă puteți schimba drastic mediul. 

Design de dormitor contemporan

Crearea unui spațiu contemporan presupune încorporarea câtorva elemente cheie. 

Lucrul important de reținut despre designul contemporan este că se schimbă, sensul „contemporan” este stilul prezent. 

Lumina – Lumina este una dintre cele mai importante părți ale modelelor de dormitoare contemporane și de aceea vedeți atât de multe ferestre gigantice în acest stil.

Culori naturale – Paleta de culori pentru dormitoarele contemporane este pe partea neutră. Albul, maro, crem, bej și orice bronz sunt alegeri excelente pentru designul contemporan.

O podea din lemn de culoare închisă poate fi un contrast excelent.

Tradițional din „Lumea Veche”

Stilul de design din „lumea veche” este similar cu stilul tradițional, incluzând culori bogate, cum ar fi: vișiniu, crem, verde pădure, bleumarin și lemn închis. O mare diferență este că lumea veche nu conține mobilier încorporat, dar rămâne fidel pieselor grele.

Alte lucruri cheie pe care trebuie să le includeți în dormitor sunt: ​​covoare, damascuri cu modele florale, catifea și modele de tapiserie.

Stilul de coastă

Există câteva elemente cheie care trebuie incluse pentru a „îmbrățișa” în mod corespunzător stilul de coastă.

Culorile de coastă – Culorile de coastă folosesc o cantitate mare de albastru, în toate nuanțele diferite. Albastru deschis, albastru închis, albastru verde, bleumarin etc., sunt alegeri excelente pentru un dormitor de coastă.

Artă cu tematică de plajă – Scoicile și alte tipuri de accesorii ajută la legarea temei. Incluzând creaturi marine și alte lucruri găsite de-a lungul coastei.

Mediterana

Luxury Mediterranean master bedroom with fireplace french doors and wood flooring

Designul interior de inspirație mediteraneană face aluzie la stilurile de design din Grecia și Italia. 

Mediterana grecească – Include pereți din stuc în alb, precum și uși. Acest stil folosește culoarea de accent a albastrului cobalt și creează fascinații cu coloanele și arcadele sale.

Spaniolă mediteraneană – Acest design folosește accente de albastru și violet combinate cu podea de teracotă. Mozaicul reprezintă o mare parte a acestei subcategorii de design mediteranean.

Mediterana italiană – Acest design folosește fontă și în mare parte tonuri de pământ, inclusiv: portocaliu, galben intens, roșu intens și multe maro diferite. Pereții texturați își găsesc drum în toate subcategoriile de design mediteranean.

citește și Idei de culori cu impact pozitiv, pentru dormitorul copilului

 

 

 

un comentariu

  1. […] Stilul de amenajare a dormitorului pe care îl alegeți este important, deoarece reflectă propria personalitate unică. Este locul în care începeți și încheiați ziua. Având în vedere acest lucru, este important să selectați un design interior pentru dormitor care să vă ofere un sentiment de… Cititi mai multe aici: Design dormitor – 4 stiluri de amenajare a dormitorului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here