Idei de culori cu impact pozitiv, pentru dormitorul copilului

1

Culoarea este unul dintre factorii esențiali care pot inspira, calma, vindeca și chiar agita, ceea ce este absolut adevărat pentru copii, care pot fi foarte sensibili la impactul culorii. Deci, importanța alegerii culorii potrivite pentru camera unui copil mic nu trebuie subestimată.

Trebuie să vă asigurați că schema de culori este sigură, confortabilă și nu prea strălucitoare sau prea întunecată pentru copilul dvs. Un punct de plecare excelent este să rămâneți cu culori care sunt sigure pentru majoritatea copiilor și cele care se vor coordona bine cu majoritatea celorlalte decoruri și mobilier pe care le aveți deja.

Galben  

Ce poate fi mai vesel decât să te trezești într-o cameră înmuiată de soare? Galbenul este culoarea asociată cu sentimentele de fericire și veselie. Se constată că această culoare strălucitoare și veselă crește motivația. Culoarea mai blândă de galben poate ajuta la concentrare.

vopsea pentru camera copiilor de culoare galbena

Combinați cu alte culori calde și alb pentru a crea o dispoziție vibrantă și energică. Atenție totuși să nu folosiți prea mult galben strălucitor. În doze mari, poate crea senzații de agitație și chiar furie.

Verde

Verdele este o culoare liniștitoare care aduce prospețimea naturii, joacă în aer liber într-o cameră și poate avea un impact calmant asupra unui copil.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că verdele poate îmbunătăți viteza de citire și înțelegerea copilului, deoarece multe școli aleg să folosească verde în sălile de clasă – în special școlile gimnaziale și liceele.

culoare verde perete vopsea camera copiilor

Albastru

Când vine vorba de idei de vopsea pentru pereții copiilor, în special pentru camera unui băiat, lista începe și se oprește adesea cu albastru. Dar, bineînțeles, ambele sexe pot beneficia de a fi înconjurate de această culoare liniştitoare.

Este adesea sugerată culoarea albastră pentru copiii care sunt deosebit de predispuși la crize de furie. Se arată că albastrul scade ritmul cardiac, tensiunea arterială și încetinește respirația persoanelor agitate.

culoare albastra vopsea perete camera copiilor

 Portocaliu 

Portocaliul este cunoscut pentru a elimina căldura, prietenia și tinerețea, care sunt grozave atunci când vine vorba de vopseaua pentru camerele copiilor, deoarece se spune că încurajează încrederea, extroversia și independența.

vopsea perete camera copiilor culoare portocalie

Violet ambițios 

Violetul este în general asociat cu regalitatea, ambiția și siguranța de sine. Trezește emoții puternice, pasiune, creativitate, înțelepciune și spiritualitate. Această culoare profundă și emoționantă este grozavă pentru a inspira sensibilitate și, de asemenea, inspiră compasiune copiilor.

vopsea perete camera copiilor culoare violet si rosu daphne

 Coroana roz 

Deși poate fi un clișeu pentru unii, adevărul este că mulți copii, în special fetele, iubesc culoarea roz. În calitate de părinte, vrei să poți picta camera fiului sau fiicei tale într-un mod pe care ei îl iubesc absolut, creând totuși un spațiu pe care îl crezi frumos.

vopsea perete camera copiilor culoare coroana roz

citește șiTop 15 plante perfecte pentru baie

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here