Se dezgheață lucrările de termoizolare? Compania Adeplast livrează 18.000 mp de termosistem superpremium la Timișoara

0

Piaţa construcţiilor din România părea să-și amplifice activitatea în primul trimestru, cu toate acestea al doilea trimestru a debutat mai timid comparativ cu anul precedent. AdePlast a înregistrat o creștere de 12 procente reprezentând un nivel de 78 milioane de lei, nivel care a determinat rezultate mai bune decât anul trecut după 4 luni.

 

„Am reuşit însă să impunem în România termosistemul AdePlast Izotherm, cel pentru care avem acreditare europeană ETAG 004. O astfel de situaţie denotă o normalizare a cererii de termosistem în România, pentru că este vorba despre un produs premium şi foarte eficient din toate punctele de vedere” a spus Bogdan Pîrvu, CEO AdePlast.

 

Un termosistem performant denotă o amortizare rapidă a investiției

Un constructor din Timişoara care lucrează cu produsele AdePlast a câştigat o licitaţie pentru reabilitarea a 18.000 mp de faţadă. „Partenerul nostru a ales unul dintre cele mai performante termosisteme pentru a merge la licitaţie şi a câştigat pentru că beneficiarul a înţeles că un termosistem ieftin devine mai scump în timp, chiar în foarte scurt timp. Dacă scopul final al termoizolării este o factură mai mică la întreţinere, dar şi o amortizare rapidă a investiţiei, atunci este clar că un termosistem care foloseşte materiale de calitate precum EPS 80 cu perle virgine sau tencuieli și adezivi cu Porus X este o soluţie optimă. Este bine ca toţi cei care construiesc sau reabilitează azi să înţeleagă să folosească materiale de calitate care fac din faţada unei clădiri un lucru viu, care-şi păstrează calităţile – proprietatea de termoizolare, culoarea etc. – pentru zeci de ani” a adăugat Bogdan Pîrvu.

În urma unor calcule se constată că, costul mediu final pentru reabilitarea a 18.000 de mp de faţadă, materiale şi manoperă se amortizează în 3-4 ani de la aplicarea termosistemului. „Dacă s-ar folosi materiale ieftine, neagrementate, costul ar fi cu maxim 10 procente mai mic, dar termoizolarea ar fi ineficientă, deci banii cheltuiţi, oricât de mic este preţul, ar fi pur şi simplu aruncaţi” a spus Bogdan Pîrvu.

produse adeplast

 

Investiții de 2 milioane de euro pentru o flotă nouă de camioane

După investiţii de circa 50 milioane de euro, AdePlast îşi produce integral termosistemul în cele nouă fabrici proprii de mortare uscate şi adezivi, vopsele, tencuieli decorative şi polistiren, pe trei platforme industriale la Oradea, Ploieşti şi Roman. Ca urmare a acestei dezvoltări, au fost necesare investiţii și în mijloace de transport. AdePlast a investit în acest scop 2 mil euro iar din mai şi-a înnoit parcul auto cu 13 camioane Volvo pentru transportul de produse finite şi 6 cement truk-uri destinate aprovizionării cu materii prime sau transportului de mortare uscate vrac către silozurile mobile din șantiere.

„Cu ajutorul acestui up-grade al flotei auto proprii de mare tonaj vom reuși să fim mai eficienţi şi mai mobili, mai ales în perioadele de vârf de sezon. Este de notorietate faptul că odată ce creşte activitatea în construcţii, apar sincope în sectorul de transport, situaţie cu care noi nu avem cum să ne confruntăm. Mai mult, suntem capabili să oferim utilităţi de transport şi pentru alte companii” a mai spus Bogdan Pîrvu.

 

echipament adeplast

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here