AdePlast la 9 luni: afaceri de 373 milioane lei, cu o creștere de 14%. Exporturille își mențin aceeași creștere

1

AdePlast, cel mai important producător autohton de materiale de construcții, a înregistrat la 9 luni o creștere de 14%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu o cifră de afaceri de 373 milioane lei. Același trend pozitiv se regăsește și în exporturi care își mențin o pondere de 8% din cifra de afaceri. Toate aceste creșteri se cuplează cu dezvoltarea companiei pe ansamblu, odată cu finalizarea platformei de la Ișalnița, cu un aport investițional de 22 milioane euro.

„Pe parcursul acestui an afacerile Adeplast s-au desfășurat așa cum ne-am planificat. O importanță semnificativă în creșterea cifrei de afaceri a avut-o segmentul construcțiilor nerezidențiale și segmentul lucrărilor de întreținere și reparații. Dacă la mijlocul anului înregistram o creștere de 12%, ritmul s-a accelerat, astfel că în trimestrul al treilea vânzările au crescut cu 17%. Și exporturile au contribuit la creșterea vânzărilor, iar țările spre care ne-am îndreptat în acest an au fost Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, dar și piețe occidentale ca Spania, Italia, Austria sau UK unde am înregistrat creșteri consistente ale vânzărilor. Faptul că în ultimii ani am reușit să deschidem piețele internaționale și să creștem cererea pe produsele noastre, reprezintă încă o garanție că la AdePlast facem lucrurile așa cum trebuie. Finalizarea platformei de la Ișalnița, care a demarat producția de la sfârșitul lunii august este un alt punct forte, pe care ne-am concentrat în acest an. Investiția s-a făcut cu scopul de a deservi toată partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, precum și celelalte țări din fosta Iugoslavie.”, a afirmat Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

AdePlast a creat noi locuri de muncă pe parcursul acestui an, pentru noua facilitate de producție de la Ișalnița, Craiova. „Investitia a generat 77 de noi locuri de muncă, în prezent operăm cu 467 de salariaţi pe toate cele patru platforme industriale (Oradea, Ploieşti, Roman şi Ișalnița).”, a adăugat Daniel Stăncescu.

AdePlast – singurul producător român de materiale de construcții cu patru platforme industriale în Oradea, Ploiești, Roman și Ișalnița

Adeplast a devenit producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Oradea– Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi și mortare uscate, 50.000 de tone/an vopsele și tencuieli decorative și 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploiești– Pe platforma industrială de la Ploiești se află o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o linie de producție de polistiren grafitat de 150.000 metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone/an.

Roman– AdePlast deține o zonă industrială care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an și o linie de producție de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Ișalnița– AdePlast deține o zonă industrială de 20 de hectare care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 1600 tone/zi și o fabrică de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 metri cubi. Tehnologiile de producție implementate la Ișalnița sunt cele mai noi la nivel mondial.

un comentariu

  1. […] AdePlast, cel mai important producător autohton de materiale de construcții, a înregistrat la 9 luni o creștere de 14%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu o cifră de afaceri de 373 milioane lei. Același trend pozitiv se regăsește și în exporturi care își… Cititi mai multe aici: AdePlast la 9 luni: afaceri de 373 milioane lei, cu o creștere de 14%. Exporturille își mențin a… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here